Filharmonický komorní orchestr ČF měl premiéru v roce 2015 na festivalu Concentus Moraviae. Podle ředitele ČF Davida Marečka má komorní orchestr přispět k tomu, aby se hudebníci vzájemně více poslouchali a vnímali, k čemuž je ideálním prostředkem menší nástrojové obsazení.

Cenu České hudební rady obdrží časopis Hudební rozhledy za "dlouhodobou práci pro vyvážené hudební zpravodajství, reflexi oboru a zachování tradiční značky Hudebních rozhledů". Ceny jsou udíleny každoročně od roku 1994 bez rozlišení kategorie za celoživotní práci nebo činnost, pro zahraniční umělce se udělují za propagaci české hudby v zahraničí. Oceňovány jsou nejen hvězdy oboru, ale také lidé pracující v zázemí hudební kultury a v regionech. Mezi laureáty cen patří například režisér Jozef Bednárik, dirigent Charles Mackerras, Stamicovo kvarteto, muzikoložka Eva Drlíková, Collegium 1704, festival České kulturní slavnosti, vydavatelství Amos Editio nebo Ostravské centrum nové hudby. Letos společně s Hudebními rozhledy obdržel ocenění houslista Václav Hudeček.

Časopis Hudební rozhledy, jehož vydavatelem je Společnost Hudební rozhledy, člen Asociace hudebních umělců a vědců, vychází nepřetržitě a pod stejným názvem od roku 1948. Informuje prostřednictvím předních českých muzikologů a publicistů o nejvýznamnějších událostech klasické hudby pořádaných v celé České republice a výběrově i v zahraničí. Sleduje kompoziční tvorbu včetně nových skladebných směrů, interpretaci, pedagogiku, problematiku nosičů, výrobu hudebních nástrojů i organizaci a ekonomiku kultury.