Festival uvede mimo jiné inscenaci Obyčejní lidé pojednávající o osobních příbězích českých a čínských umělců na pozadí historických událostí v Česku a v Číně. Představení vzniklo v koprodukci nezávislého pekingského divadla Living Dance Studio a Divadla Archa. Festival uvede čtyři představení 27. až 29. října Tato inscenace byla pozvána pro příští rok na prestižní evropské festivaly Festival d’Automne v Paříži a RomaEuropa v Římě.

Program festivalu doplní představení Rusáci nebo například Five Easy Pieces. Hra Rusáci tvůrců Divadla Archa zkoumá, jak se vyrovnávají mladí Rusové žijící v Čechách s českým historickým komplexem způsobeným invazí v srpnu 1968. Oceňovaná inscenace Five Easy Pieces pomocí biografie nejznámějšího belgického zločince, očitých svědectví a rekonstrukcí skutečných událostí stručně představuje historii Belgie a zároveň uvažuje nad možnostmi (re)prezentace lidských pocitů na jevišti. Divadelní inscenace bude 24. a 25. listopadu patřit k zahraničním vrcholům přehlídky.

Osmý ročník mezinárodního festivalu dokumentárního divadla AKCENT divákovi ukáže inspirativní náhled do nejrůznějších forem scénického umění, které reaguje na autentické společenské otázky v lokálním i globálním měřítku. Festival se bude konat v Divadle Archa od 25. října do 7. prosince.