"Do konce tohoto týdne zveřejníme možnost vrácení vstupného na jednotlivé koncerty u všech předprodejních míst," uvedla.

Evropské turné uskupení Phil Rudd & His Band bylo plánováno na květen a červen. V Česku měl už dnes večer vystoupit v Teplicích a v pátek v Jablunkově, příští týden pak v klubech v Plzni, Českých Budějovicích a Praze.

"Další informace bohužel v této věci nemáme, jelikož manažer Phila Rudda Alan Bellman se všemi organizátory evropských koncertů aktuálně řadu dní nekomunikuje," dodala Hlavinková.

Rudd byl členem AC/DC v letech 1975 až 1983 a 1994 až 2015. Se slavnou kapelou také ještě stihl nahrát jejich poslední album Rock Or Bust. Na předloňském koncertu AC/DC v pražských Letňanech ho kvůli jeho problémům se zákonem nahradil Chris Slade. V listopadu 2014 byl totiž Rudd obviněn z pokusu o zorganizování vraždy, ale byl propuštěn pro nedostatek důkazů. V platnosti však zůstalo jeho obvinění za vyhrožování smrtí a držení drog.

Čtyřiašedesátiletý hudebník má mnoho obdivovatelů i mezi svými kolegy. "Je mi absolutním hrdinou a vzorem. Přestože zní rytmika AC/DC jednoduše, bylo pro mě vždycky těžké zahrát jako Phil Rudd," uvedl například Christoph Schneider ze skupiny Rammstein.

Skupina AC/DC vznikla v roce 1973 a jsou držiteli Grammy a dalších hudebních cen.