Kramný, který vinu popírá, se odvolal do všech výroků napadeného rozsudku. Státní zástupce se odvolal proti uloženému trestu, u krajského soudu navrhoval 30 let vězení, a také kvůli výroku o náhradě škody. Podle rozsudku krajského soudu má Kramný zaplatit příbuzným své ženy celkem osm milionů korun. Odvolání směřující ve prospěch obžalovaného podala také matka obžalovaného Irena Rychlá. Případem má vrchní soud nařízen na dva dny nejen kvůli rozsáhlosti spisu, ale i kvůli rozsáhlosti odvolacích námitek. Jen odvolání obžalovaného Kramného čítá 124 stran.

Tragédie se odehrála v červenci 2013 na dovolené v Egyptě. Podle obžaloby muž zabil elektrickým proudem svou šestatřicetiletou manželku a osmiletou dceru. Obě byly nalezeny mrtvé v hotelovém pokoji. Podle egyptských úřadů zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Žádný jed ale tamní experti neobjevili. Těla po převozu do Česka pitvali znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě, kteří došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek. Kramný od počátku vinu popírá, tvrdil, že celá rodina měla žaludeční problémy.

Na soudní líčení dnes přijeli novináři z celé republiky. Před budovou soudu stáli dvě hodiny před jednáním, důvodem byla i kapacita jednací síně, která má 40 míst. Dovnitř se dostali reportéři pouze na místenky.