K dolaru jednotná evropská měna kolem 17:00 SEČ odepisovala 0,2 procenta na 1,1345 USD, bezprostředně po oznámení ECB přitom ještě mírně zpevňovala. K japonskému jenu ale euro vykazovalo růst, přidávalo asi 0,2 procenta na 129,08 JPY.

ECB nyní předpokládá, že hrubý domácí produkt (HDP) eurozóny se letos zvýší o 1,9 procenta, zatímco dříve banka počítala s dvouprocentním růstem. Odhad růstu na příští rok snížila na 1,7 procenta z dříve předpokládaných 1,8 procenta.

Šéf ECB Mario Draghi na tiskové konferenci upozornil, že ekonomiku eurozóny dál podporují nízké úrokové sazby a silná domácí poptávka. Poukázal ale na přetrvávající nejistotu související například s geopolitickými faktory, hrozbou protekcionismu či výkyvy na finančních trzích. Své hlavní úrokové sazby ECB podle očekávání nechala na rekordních minimech.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu americké měny ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:00 SEČ přidával 0,1 procenta na 97,14 bodu. Poměrně vysoko se po středečních dramatických událostech kolem brexitu držela britská libra. Vůči dolaru byla téměř beze změny na 1,2628 USD, k euru přidávala skoro 0,2 procenta na 1,1128 eura.