Tiskárna Colognia se zabývá výrobou speciálních etiket, visaček, flexibilních obalů, nekonečných pásů nebo vstupenek. Firma funguje 22 let a zaměstnává téměř 130 lidí. "Kdyby mi někdo v roce 1997 řekl, že mě budou etikety bavit dvacet let, asi bych se mu vysmál. Místo toho se dneska směju já, protože mě etikety baví pořád," řekl spolumajitel Pavel Kubáč.

Firma tiskne také technikou DPG, což jsou obaly se speciální značkou umožňující vrátit zálohovanou plastovou lahev, které využívá sousední Německo. Mezi hlavní zákazníky patří Foxconn, DHL, Tchibo nebo Vitana.

Firma porotu zaujala svým příběhem. "Jejich etikety vidíme na výrobcích všude kolem nás a bez zajímavosti jistě není, že mají i etikety s Braillovým písmem," řekla členka poroty Renata Pazourková z Vodafone Czech Republic.

Druhé místo získala společnost Chalk vyrábějící magnesium pro sportovní účely. Třetí místo obsadila firma EBAS, která se věnuje sériové kovovýrobě.

Vítězná živnostnice Pavla Krátká začala s narozením prvního syna psát příběhy pro děti, zábavné, inspirující a zaměřené na jazykovou propedeutiku, tedy objevování jiných jazyků skrze poznání toho mateřského. Následně své působení rozšířila na semináře pro mateřské a základní školy a knihovny, kde ukazuje, jak vznikají knihy. "Psaní knih pro děti a tvořivým autorským seminářům se chci dále věnovat a rozšiřovat obzory své i ostatních," řekla Krátká.

Druhou příčku ve Středočeském kraji obsadil Miroslav Vybulka, který vyvíjí a vyrábí jednoduché stroje a montážní pomůcky pro elektromontážní firmy. Bronz bere zemědělec Zdeněk Moc.

Vítězové krajských kol se stávají zároveň celorepublikovými finalisty. Slavnostní vyhlášení celostátních výsledků soutěží firma roku a živnostník roku se uskuteční 12. prosince na pražském Žofíně.