Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, kolem 17:15 SELČ vykazoval pokles o 0,2 procenta na 93,57 bodu.

Euro k dolaru ztrácelo 0,1 procenta na 1,1777 USD, dolar k japonskému jenu pak měl k dobru 0,1 procenta na 111,08 JPY. Euro vůči jenu vykazovalo pokles o 0,1 procenta na 130,81 JPY.

Současný růst kurzu dolaru je tažen hlavně příznivými statistickými údaji z USA, které potvrzují, že Fed by měl v letošním roce ještě nejméně dvakrát zvýšit úrokové sazby. Naproti tomu další významné centrální banky, jako je Bank of Japan či Evropská centrální banka (ECB), nejsou nyní ve stavu, kdy by se chystaly měnovou politiku dál zpřísňovat.

V pondělí dolarový index poprvé po pěti měsících překonal hranici 94 bodů. Dolar podpořil pokrok v jednání o obchodních vztazích mezi USA a Čínou, který výrazně snížil obavy z obchodní války mezi dvěma největšími ekonomikami světa.

Euro tlačí dolů také pokračující nejistota kolem politického vývoje v Itálii. Italský prezident Sergio Mattarella stále nerozhodl, zda jmenuje premiérem kompromisního kandidáta budoucí vládní koalice protestního Hnutí pěti hvězd a protiimigrační a euroskeptické Ligy, kterým je nepříliš známý profesor práva Giuseppe Conte.