Prezident Donald Trump Tillersonovi oznámil, že ho hodlá v této funkci vyměnit za šéfa CIA Mikea Pompea, a odvolal také jeho náměstka Steva Goldsteina. Učinil tak poté, co náměstek Goldstein komentoval výměnu v čele americké diplomacie.

Vliv politických zpráv zastínil dřívější pozitivní údaje o vývoji americké ekonomiky. Trh zahájil růstem v reakci na údaje ukazující zpomalení růstu spotřebitelských cen v únoru. Největší ztráty vykázal technologický sektor, akcie společností Microsoft Corp, Facebook Inc a Alphabet Inc oslabily o 1,3 až 2,3 procenta.

Dolar dnes na devizovém trhu oslabuje vůči většině předních světových měn. K poklesu přispěla zpráva o výměně ministra zahraničí i data o inflaci, které naznačily, že centrální banka USA (Fed) bude nadále zvyšovat úroky pomalým tempem.

Kolem 21:20 SEČ se dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, snížil o 0,17 procenta na 89,74 bodu. Vůči euru dolar oslabil o 0,44 procenta na 1,2388 USD a proti libře o 0,42 procenta na 1,3965 USD. K jenu však stoupl o 0,12 procenta na 106,55 JPY. Euro vůči jenu posílilo o 0,65 procenta na 131,99 JPY. Japonská měna klesá kvůli skandálu, který se týká i premiéra Šinzó Abeho. Japonské ministerstvo financí v pondělí přiznalo, že změnilo dokumenty o prodeji státní půdy provozovateli školy, který má vazby na Abeho manželku.