Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vězni Ondřejovi se nechtělo sedět: Došli si pro něj policisté se psem Orinem

Autor: rv - 
29. března 2024
13:43

Pořádný poprask vyvolal vězeň Ondřej (36), když předminulý pátek zmizel jak pára nad hrncem z nestřeženého pracoviště v Hazlově na Chebsku. Spolu s policisty si pro uprchlíka do jeho skrýše došel i služební pes Orin. Při pohledu na čtyřnohého policejního parťáka vězně ani nenapadlo dělat problémy.

Ondřej seděl za majetkovou trestnou činnost. Těžko říct, co se mu honilo v polovině března hlavou. Výsledkem ale bylo, že vyrazil na nepovolený výlet. Z práce se v pátek 15. března vpodvečer do věznice už nevrátil.

Video  Zadržení uprchlého vězně v Bukovanech na Sokolovsku.  - PČR
Video se připravuje ...

„Po hledaném vězni začali okamžitě pátrat policisté napříč celým Karlovarským krajem,“ uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Ondřej se před spravedlností skrýval. Záhy se ale k policistům dostaly informace, že se nakvartýroval ke své příbuzné do Bukovan na Sokolovsku.

Tam si pro něj policisté došli. Doprovodil je psovod s Orinem, to kdyby uprchlík nespolupracoval. Černý statný Orin je sice určitě v jádru dobrák, ale pokud by někdo chtěl dělat problémy psovodovi nebo jeho kolegům, poznal by, co takový pečlivě vycvičený služební hafan dokáže.

Stačilo, aby policejní výzvu podpořil zaštěkáním, a dveře do bytu se ochotně otevřely. Vězeň, ukrytý uvnitř, poslouchal strážce zákona jak hodinky. „Policisté muže zadrželi a převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům. Následně byl muž eskortován zpět do vězení,“ doplnil Kopřiva. Pobyt za mřížemi si teď uprchlík nejspíš o několik měsíců prodlouží.

MADONNA ( 30. března 2024 19:09 )

Krásný pes, krásné jméno 👍🏻

Uživatel_5650027 ( 30. března 2024 11:37 )

Pes Orin je krasavec! Páni policisté odpustí 😉 Pan vězeň Ondřej je pitomec! Pobýval v nápravném zařízení, které má režim jako kdysi "pionýrský tábor". Dokonce pracoval. V takovémto režimu vězni se snaží neudělat nonsens, aby nebyli přeřazeni. Pokud se jednalo o zkrat...ve vězení je k dispozici kaplan, psycholog... Mnoho úspěšných akcí pse Orine!🍀👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání