Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bizarní honička s policií: Řidič se zákazem na útěku ztratil boty a pak usnul v lese

Vlevo: Policejní pes Felix, který řidiče vypátral, vpravo: ilustrační foto
Vlevo: Policejní pes Felix, který řidiče vypátral, vpravo: ilustrační foto  (Autor: Policie ČR/ Blesk Vašek Burian)
Autor: jel - 
22. března 2024
12:44

V pátek 15. března kolem jedné hodiny ráno si policisté v obci Bystřec na Orlickoústecku všimli vozidla bez registračních značek. Jeho řidič před hlídkou začal ujíždět. Když s autem zapadl, začal utíkat tak zběsile, že ztratil obě boty. Vyčerpáním nakonec usnul v lese pod stromem, kde ho vyčmuchal policejní pes Felix.

Hlídka z obvodního oddělení Letohrad si všimla v Bystrci vozidla Škoda Favorit bez registračních značek. Jakmile se policisté za autem vydali, jeho řidič začal zrychlovat, nereagoval ani na výzvu k zastavení.

„Po chvíli však najel na polní cestu, kde se svým vozem zapadl, a tím jeho jízda skončila. Ani poté se ovšem nehodlal vzdát,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Kopecká s tím, že se muž dal na zběsilý útěk do přilehlého lesa, při kterém ztratil obě boty.

„S ohledem na špatnou viditelnost a rozlehlost lesa si policisté na místo přivolali posilu ve složení psovoda a jeho čtyřnohého parťáka Felixe,“ popsala následný postup hlídky mluvčí. Pes rychle zachytil stopu a dovedl kriminalisty k hledanému řidiči. 

Ten se schovával uprostřed lesa pod spadlým stromem, kde zřejmě vyčerpáním usnul. Ukázalo se, že muž má až do roku 2025 platný zákaz řízení a vozidlo bez registračních značek bylo v depozitu. 

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky,“ uzavřela Kopecká.

Video  Zdrogovaný muž se zákazem řízení a bez papírů ujížděl na kradené motorce.  - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání