Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rodinná dovolená skončila neštěstím: Dívenku (†8) v bazénu vtáhl proud do hluboké roury!

Autor: pma - 
27. března 2024
20:33

K obrovské tragédii došlo v texaském Houstonu ve venkovním bazénu čtyřhvězdičkového hotelu Double Tree spadajícího pod Hilton. Osmiletá Aliyah Jaico plavala ve vodě, když najednou beze stopy zmizela. Po několika hodinách pátrání bylo její tělo nalezeno v šest metrů hluboké rouře o průměru zhruba 40 centimetrů. 

V sobotu odpoledne se Američanka Daniela Jaico vydala se svými dětmi k venkovnímu bazénu u čtyřhvězdičkového hotelu Double Tree spadajícího pod síť hotelů Hilton v Houstonu. 

Osmiletá Aliyah vodní hrátky milovala. Po krátkém čase se ale ztratila své matce z dohledu. Daniele začala po dceři rychle pátrat, nemohla ji ale objevit ani u bazénu, ani na hotelu. Nakonec na místo musela být přivolána policie i potápěči, kteří po malé plavkyni začali intenzivně pátrat. 

Pátrací akce podle deníku The Mirror trvala dlouhé hodiny. Když se policie podívala na kamerové záznamy z hotelu, zjistila, že Aliyah vlezla do menšího venkovního bazénu, na záběrech z něj už ale nevylezla. Policie proto pracovníkům hotelu nařídila bazén vypustit. Následně se nejtemnější obavy dívčiných blízkých naplnily. 

Aliyahino tělíčko bylo po šesti hodinách pátrání objeveno v šest metrů hluboké rouře o průměru zhruba 40 centimetrů. Vyprostit utopenou holčičku trvalo dalších několik hodin. 

Prvotní výsledky vyšetřování poukazují, že v bazénu došlo zřejmě k poruše. Potrubím, ve kterém bylo tělo malé dívenky objeveno, měla voda proudit do bazénu. Namísto toho ale roura vodu nasávala. 

Rodiče zesnulé Aliayh podali podle Sky News na hotel žalobu a požadují odškodné ve výši 1 milionu dolarů, v přepočtu tedy více než 23 milionů korun. Vedení hotelu odmítlo situaci komentovat. Celý nešťastný případ má nyní v rukou policie.

„Doufám, že se jednoho dne zase uvidíme a budeš se na mě pořád dívat tím širokým úsměvem, který byl tak nakažlivý. Vždycky ses oddala lásce a měla jsi tak ušlechtilé srdce. Budu tě milovat po celou věčnost,“ vzkázala dceři do nebe zničená matka. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání