Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Medvěd v Tatrách pronásledoval pár! Žena při útěku spadla zřejmě ze skály

Autor: ČTK, dce, btk - 
16. března 2024
17:00

Šílený telefonát obdržela slovenská policie v pátek. Hlášení o dvojici napadené medvědem vyjeli ihned prošetřit. Ženu našli bez známek života, medvěd se stále pohyboval v okolí. Podle policie žena zřejmě zahynula po pádu z výšky! Horská služba Nízkých Tater zpřístupnila autentické záběry přímo z místa činu.

Mrtvou 31letou ženu z Běloruska našli v pátek v podvečer slovenští policisté na západní straně Demänovské doliny v Nízkých Tatrách nedlouho poté, co obdrželi hlášení, že v oblasti pronásleduje dva lidi medvěd. Podle policie žena zřejmě zahynula při pádu z výšky.

Po střetu s medvědem se muž a žena rozběhli každý jiným směrem. Medvěd údajně začal pronásledovat ženu, která muži zmizela z dohledu a dvojice neměla ani hlasový kontakt.

Police zahájila pátrání, ke kterému přivolala horskou služba. „Muž byl nalezen v pořádku, ale žena byla nalezena bez známek života,“ uvádí se v policejní zprávě. 

Video  Medvěd v Tatrách pronásledoval dvojici! Ženu pak našli mrtvou.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

„Soudní lékař konstatoval jako předběžnou příčinu smrti selhání centrálního nervového systému z důvodu pádu z výšky, které způsobilo devastační poranění hlavy. Přesnou příčinu smrti určí až soudní pitva,“ uvedla mluvčí krajské policie Zuzana Šefčíková.

Medvěd se podle dostupných informací z portálu Noviny.sk stále vyskytoval v blízkosti nálezu těla. Jeden z policistů proto použil služební zbraň k varovnému výstřelu.  

Dvojice se vydala na túru z obce Lazisko v okrese Liptovský Mikuláš směrem na vrch Siná, dodala policie. V rozhovoru pro Noviny.sk jeden ze zasahujících záchranářů uvedl, že jsou na místě strmé srázy a skalní prahy. Jednalo se o neoznačkovaný terén. 

Dnes ráno se k tragédii vyjádřilo slovenské ministerstvo životního prostředí. „Okolnosti tragické události vyšetřuje policie. O dalších krocích budeme transparentně informovat. Pokud se ukáže, že šlo o přímý útok medvěda, tak to tak také označíme. Nebude se nic ututlávat,“ řekl náměstek ministra životního prostředí Filip Kuffa.

MInistr životního prostředí Taraba později uvedl, že se vyšetřuje možná spojitost pátečního pronásledování s obtěžováním v Tálech. Předchozí vedení resortu medvěda přemístilo do hlubší přírody. "V případě, že politiky v Bruselu nebudou naši občané zajímat, na dubnovou schůzi přijedeme s ústavním návrhem zákona, který jasně stanoví odstřely v extravilánech. Například v oblasti širších lokalit u turistických center, chodníků a extravilánů u měst a obcí," řekl. 

V neděli dopoledne žilinská policejní mluvčí potvrdila další útok medvěda v obci Ploštín. Podle dostupných informací jsou zraněni dva lidé.

 

MADONNA ( 17. března 2024 00:42 )

Taky mě to napadlo..

MADONNA ( 16. března 2024 23:39 )

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Uživatel_5825645 ( 16. března 2024 22:33 )

👋😉

Uživatel_5825645 ( 16. března 2024 19:55 )

Zemřela po pádu z výšky!
Neměla tam co dělat!!!
Je trapné, jak často někomu přeješ smrt. ☠️
Aby se to neotočilo proti tobě!
Měj se hezky. 👋

annar annar ( 16. března 2024 19:05 )

Od tebe to sedí!!!!! Slovena, co na Slovensku nežije🤮👎!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání