Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůza v Tatrách: Češka padala 50 metrů!

Ilustrační foto.
Podstatné úkony první pomoci  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: pma - 
11. března 2024
10:42

Slovenští horští záchranáři v sobotu 9. března vyjížděli na pomoc české turistce. Ta se zřítila z vrcholu Siná v Nízkých Tatrách a padala přibližně 50 metrů. Žena utrpěla několik povrchových zranění a následně byla záchranářským vrtulníkem transportována do nemocnice v Liptovském Mikuláši.

Vrchol Sina v Nízkých Tatrách nabízí turistům impozantní výhled směrem na Liptovský Mikuláš. Během zimních měsíců je ovšem Sina nebezpečná a záchranáři před výstupem na ni opakovaně nabádají k obezřetnosti. 

Výprava na vrchol se o uplynulém víkendu stala osudnou i pro českou turistku. Ta zřejmě uklouzla a padala přibližně 50 metrů do jednoho ze žlabů. 

„Turistka při pádu utrpěla několik povrchových poranění. Zastavila se na místě, ze kterého jí hrozil další pád,“ popsali zásah horští záchranáři. U zraněné ženy byl nejprve vysazen lékař a následně se k němu připojila dvojice horských záchranářů, která se do těžko přístupného místa dostala pomocí navijáku. 

„Pacientka byla po zabezpečení a prvotním ošetření z místa evakuována palubním navijákem a po mezipřistání na přistávací ploše na Lúčkách byla přeložena na palubu záchranářského vrtulníku a letecky transportována do nemocnice v Liptovském Mikuláši,“ doplnili k akci záchranáři. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání