Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Brutální psí útok: Muž na Trutnovsku přišel o ucho! Sousedé se bojí

Brutální psí útok: Muž na Trutnovsku přišel o ucho. (ilustrační foto)
Brutální psí útok: Muž na Trutnovsku přišel o ucho. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia )
Autor: hpe - 
13. února 2024
18:11

Přátelská výpomoc s autem se zvrhla v boj o život. Muže z obce Vítězná na Trutnovsku při opravě brzd na trabantu zničehonic napadl kamarádův pes. Kříženec ridgebacka a rottweilera se mu zakousl do pravého ucha. Zvíře v minulosti zaútočilo na člověka už třikrát. Majitel psa byl nyní obviněn ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti a hrozí mu až roční pobyt za mřížemi.

O tom, že pes představuje potenciální nebezpečí, majitel dobře věděl. Přesto se však rozhodl ho v přítomnosti kamaráda pustit na volno. Po kávě se muži pustili do opravy brzd auta. Během chvíle jako by psovi přeskočilo a zaútočil. „Když v tom kříženec ridgebacka s rottweilerem zezadu poškozeného napadl, a to tak, že se mu zakousl do pravého ucha. Muž hned z pozemku utekl do domu, přičemž se ho pes pokusil ještě pokousat na zádech,“ uvedla v policejní zprávě mluvčí policie Šárka Pižlová.

Majitel se pokoušel svého mazlíčka srovnat do latě. Pes však na povely vůbec nereagoval a v agresivním chování pokračoval vesele dál. Napadený si během útoku v hrůze uvědomil, že mu zvíře ukouslo kus ucha. Jakmile se situace uklidnila, vyhledal muž pomoc lékařů. 

Krvavý incident, ke kterému došlo loni v květnu, vyděsil i další obyvatele obce Vítězná. Ti mají podle starosty Petra Hrubého z psa už delší dobu strach. „Chodí s tímto nebezpečným, leckdy bez košíku na volno puštěným psem, jehož nezvládá, po obci. Lidé se psa bojí a jeho majiteli se obávají cokoliv říci. Obec s tím mnoho nezmůže, není k tomu kompetentní. Pes je držený na soukromém, nikoliv obecním pozemku,“ vyjádřil se k situaci Hrubý v článku Novinek.

Vzhledem k opakovanému ohrožení zdraví místních obyvatel, policie muže obvinila. V případě uznání viny by strávil rok ve vězení. „Policisté zahájili proti 53letému majiteli psa trestní stíhání z podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. Obviněnému klademe za vinu, že nedbal skutečnosti, že pes je nebezpečný, i přesto, že již nejméně 3x na lidi zaútočil,“ dodala mlvučí Pižlová.

Video  Napadený muž z Rousínova popisuje, jak ho napadl bezdůvodně mladý muž se psem.  - Hynek Zdeněk
Video se připravuje ...

MADONNA ( 14. února 2024 23:34 )

Když pán nezvládá svého psa, měl by si pořídit třeba morčátko.... Teď to odnese pes, kterému nikdo neurčil hranice,nedal správný výcvik a socializaci. Pán zodpovídá za svého psa a každý majitel by měl svého psa znát a vědět co hrozí a co ne.Křížení plemen bych okamžitě zakázala, každé plemeno má svůj typicky vlastní charakter a každý člověk by měl předem zvážit, jestli je schopen toho, nebo onoho psa, dobře vést a vychovat.Potrestat rozhodně pouze majitele psa, ten je vinen!

Petra Fořt Pčolarová ( 14. února 2024 02:46 )

Ale diskutuje, již dlouho se volá po omezení chovu potenciálně nebezpečných plemen a úplný zákaz jejich kříženců. Ale bohužel, zákonodárci jako by byli hluší. Musí se asi stát opravdu obří tragédie jako v Anglii, kdy psi plemene xxl bull (které vlastně ani není uznané pleneno, je to jen přešlechtěná hora svalů a hrubé síly, bez vnímání bolestí) usmrtili nekolik lidí za sebou.
Omezení by mela platit na psi se sníženým vnímáním bolesti a obřím stiskem, jako jsou bull plemena, dále pak na psy, kteří byli přímo šlechtění k agresivitě vůči lidem jako Argentinská doga, Moskevský strážní pes.. A také kavkazani. Tato plemena by mohl chovat pouze oprávněný chovatel, který by s každým jedincem musel v roce udělat povahové zkoušky a sám aby mohl mít chov psychotesty. Kříženci techto plemen, by měli být úplně zakázání, jako např. v Chorvatsku.
Jiné země už to řeší dlouho a u nás stale nic.

Gemino Gemello ( 13. února 2024 23:34 )

Dokud se nebudou majitelé nezvládnutých psů tvrdě trestat, bude přibývat zraněných a mrtvých. Zajímavé je, že je tolik keců proti zbrojním průkazům a seniorům za volantem, ale tento problém nikdo nediskutuje

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání