Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Babička na Lounsku dodávala do věznice drogy: Policie odhalila devítičlenný gang

Autor: VaB - 
24. ledna 2024
12:56

72letou ženu zadržela policie společně s Vězeňskou službou. Do Věznice Všehrdy totiž nosila drogy. Ty pak odsouzenému muži předávala během povolených návštěv. Postupným pátráním ale kriminalisté rozpletli drogový gang o devíti lidech. Ten se na dodávání narkotik do věznic specializoval.

Dlouhá a mravenčí práce kriminalistů z Loun nepřišla vniveč, před několika dny se jim ve Věznici Všehrdy společně s Vězeňskou službou podařilo zadržet 72letou ženu, která tam donášela drogy. Kromě marihuany a pervitinu distribuovala fentanylové náplasti. Vše měla uschované v podprsence.

Své „dárky“ odsouzenému předávala během návštěv, v tu chvíli policisté zakročili a ženu zadrželi. „Podrobným vyslýcháním zainteresovaných osob bylo následně zjištěno, že dotyční měli jako sofistikovaná organizovaná skupina distribuovat různé zakázané látky do věznice na Lounsku a Chomutovsku. Drogy měli pašovat skrze doručovatelskou službu společně s kosmetikou, dopisy, nebo dokonce uschované ve zmíněné podprsence během návštěvy,“ popsal policejní mluvčí Jakub Mareš.

Případ tím ale neskončil, policejní operativci postupně začali odhalovat všechny členy gangu. Koncem října loňského roku obvinili celkem devět osob – šest mužů a tři ženy. „Rozpletení případu bylo složité a časově náročné, protože se trestná činnost odehrávala především za zdmi dvou věznic a odsouzení, kteří byli zároveň odběrateli drog a jsou stále ve výkonu trestu z obavy z případného navýšení trestů či kázeňského postihu, nechtěli s policisty spolupracovat,“ dodal mluvčí.

Skupina si vyslechla obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. „V případě prokázání viny hrozí všem obviněným trest až 10 let odnětí svobody,“ doplnil Mareš.

Video  Boj o život podchlazeného muže, 19. ledna 2024  - Městská policie Praha
Video se připravuje ...

MADONNA ( 24. ledna 2024 21:25 )

Perníková bába 🤣🤣

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání