Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vánoce na sněhu nebudou! Senegalci zabavili 690 kilogramů kokainu, mířil do Evropy

Zadržené kokainové balíčky - ilustrační foto
Zadržené kokainové balíčky - ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
24. prosince 2023
14:31

Senegalské námořnictvo zabavilo 690 kilogramů kokainu, který byl převážen v ultra rychlém člunu do Evropy. S odvoláním na senegalskou armádu o tom v neděli informovala agentura AFP. Vojáci také zadrželi pět Španělů, kteří byli na palubě člunu.

Hlídkový člun pašeráky objevil v pátek na volném moři, asi 220 kilometrů od senegalského pobřeží. Nejdříve vyslal slovní varování, následně varovné výstřely a pak se snažil loď zastavit. Její posádka se pokusila nákladu zbavit, ale nepodařilo se jí to. Vojáci objevili 690 kilogramů kokainu, uvedla armáda ve svém prohlášení.

Letos 28. listopadu a 16. prosince armáda informovala o zabavení dalších velkých zásilek drog na moři, v obou případech šlo o tři tuny kokainu. V lednu pak námořnictvo objevilo 800 gramů kokainu na lodi u pobřeží Dakaru.

Pašeráci drog vždy používali západní Afriku jako překladiště na cestách z Jižní Ameriky do Evropy. Podle posledních údajů Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu (UNODC) se ale začíná zvyšovat spotřeba kokainu v samotném africkém regionu.

 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Články odjinud