Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Soňa před 15 lety zmizela z večírku: Nahé spoutané tělo našli v řece, vraha policie nikdy nedopadla

Autor: jel - 
25. prosince 2023
20:13

Soňa Illeová (†31) z Radouňky, místní části Jindřichova Hradce, zmizela v noci z 19. na 20. prosince 2008 z večírku, kde byla s kolegy. Měsíce ji hledala policie i rodina a blízcí, pak přišla tragická zpráva. Nahé a spoutané tělo se našlo až další rok v březnu. Policie prověřila mnoho informací a spousty vzorků DNA, vraha mladé ženy ale nikdy nenašla.

Soňa v pátek 19. prosince 2008 vyrazila na podnikový večírek, po kterém s kolegy zavítala také do jindřichohradeckého Paradise Clubu. Její manžel Karel, kterého si vzala pouhé tři měsíce před zmizením, s ní telefonoval krátce před půlnocí. Soňa mu sdělila, že se dobře baví a dorazí domů později.

Kolem druhé hodiny ráno prý posedávala na obrubníku před klubem. Pak zmizela, kabelku s doklady a bundu ale nechala v klubu, přitom byl prosinec. Manžel na ni doma čekal marně. Následující den ohlásil, že ženu pohřešuje, a rozjela se velká pátrací akce.

Manžel dokonce pátral na vlastní pěst. „Vylepili jsme více než 700 letáků na různých místech Česka a v severním Rakousku. Mluvili jsme se Soninými kolegy, kteří s ní byli na večírku. Pátráme po jakékoliv stopě, bohužel zatím bez výsledku,“ popsal v únoru roku 2009 Blesku. Vše bylo marné.

Zvrat přišel 1. března 2009, kdy rybář v řece Nežárce objevil nahé ženské tělo. Mrtvola měla ruce svázané lepící páskou. Ukázalo se, že jde o pohřešovanou Soňu. Před smrtí byla zřejmě znásilněna a také škrcena a pitva odhalila, že byla těhotná.

Místo, kde byla tělo nalezeno, se nachází asi 25 kilometrů od Jindřichova Hradce. Jak uvedli kriminalisté, jde o hustě zalesněnou oblast a člověk se tam musí dobře vyznat, aby se ve spletitých cestách neztratil.

Rodina viní manžela Karla

Podezření samozřejmě padlo nejprve na manžela Karla. Žádné důkazy se ale nenašly a manžel dokonce dobrovolně podstoupil test na detektoru lži, který svědčil v jeho prospěch.

Kriminalisté vyslechli majitele chatové oblasti, rekreanty, rybáře, cyklisty nebo myslivce, ale všechno bez úspěchu. Rodina Soni vypsala odměnu pro kohokoli, kdo poskytne informace vedoucí k dopadení vraha. Později policie odebrala mnoha lidem vzorky DNA. Ani to bohužel k ničemu.

Někteří členové Soniny rodiny se domnívají a věří tomu, že za smrt mladé ženy může její muž Karel. Důkazy ale nemají, což v minulosti přiznal bratr zavražděné ženy Jaroslav.

Od Sonina zmizení uplynulo už 15 let, vrah spravedlnosti stále uniká.

Video  Za katrem: Soňa (†31) zmizela z diskotéky. Její tělo našli nahé v řece  - Jedlička Čebotareva
Video se připravuje ...

 

ivan rehak ( 3. ledna 2024 12:56 )

Kdyby vraždil dál asi by to vědělo ne? Bože my jsme tupej národ

MADONNA ( 28. prosince 2023 22:57 )

Strašný.... A on je v pohodě na svobodě, aby mohl zabíjet dál...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání