Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Alex zmizel z dovolené ve Španělsku: Po šesti letech ho našli ve Francii!

Alex Batty zmizel v roce 2017.
Alex Batty zmizel v roce 2017.  (Autor: Reuters/Greater Manchester Police)
Autor: ČTK - 
14. prosince 2023
20:17

Britský teenager, jenž se před šesti lety ztratil na rodinné dovolené ve Španělsku, byl nalezen v jihozápadní Francii. Informovala o tom ve čtvrtek francouzská média, podle kterých policie v souvislosti se zmizením teenagera pátrá po jeho matce Melanii Battyové a dědečkovi Davidu Battym, jejichž místo pobytu není známo. V roce 2017, když bylo Alexovi Battymu 11 let, s nimi odcestoval na výlet do Málagy.

Stanice BFM TV uvedla, že řidič dodávky si u silnice všiml mladíka, který vypadal ztraceně a zbědovaně, a odvezl ho na policejní stanici. Televizní kanál TF1 informoval, že teenager byl nalezen ve středu.

Agentura Reuters s odkazem na řidiče uvedla, že teenager uprchl z „horské spirituální komunity“. „Řekl mi, že pochodoval čtyři dny poté, co vyrazil z hor,“ řekl listu La Dépêche Fabien Accidini, který Battyho zahlédl, jak se potuluje po dálnici v oblasti kolem města Toulouse na jihu země.

Tyto noviny o Battyho objevení informovaly jako první. Uvedly, že teenager žil mezi duchovní komunitou v Pyrenejích, jež je známá jako cíl snílků z celé Evropy, kteří hledají alternativní způsob života.

„Řekl mi, že jeho matka byla trochu - ne šílená, ale měla poněkud bizarní duchovní smýšlení, pobývala v horách se skupinou lidí,“ uvedl Accidini. „Nezdálo se, že by se mu tam žilo špatně, ale byl velmi šťastný, že odešel,“ dodal.

Britští policisté uvedli, že jsou v kontaktu se svými francouzskými protějšky, aby prověřili pravost těchto tvrzení. „Jedná se o složité a dlouhodobé vyšetřování. Musíme provést další vyšetřování a také zavést příslušná ochranná opatření,“ uvedl policejní sbor.

Battyho rodina, která žije v hrabství Velký Manchester, však potvrdila totožnost chlapce, řekly Reuters místní úřady. „Měl by se brzy vrátit do Anglie,“ uvedl mluvčí prokuratury v Toulouse, jenž dodal, že trestní vyšetřování Battyho zmizení vedou britské úřady.

Video  Za katrem: Vladimír záhadně zmizel cestou do práce, podle rodiny ho unesli mimozemšťané.  - Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání