Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Statečná středoškolačka zabránila obtěžování dívek: Osobně jí poděkoval policejní ředitel

Statečná studentka zabránila obtěžování dívek v autobuse.
Statečná studentka zabránila obtěžování dívek v autobuse.  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
14. prosince 2023
15:05

Velmi statečně se před několika týdny zachovala studentka Bezpečnostně právní akademie Malé Svatoňovice na Trutnovsku. Svým jednáním totiž pomohla bezmocným nezletilým dívkám, které obtěžoval opilý muž. Středoškolačka se ho nejprve snažila slovně usměrnit, a když se pokusil o fyzický kontakt, bez váhání se před obtěžované postavila.

V autobuse, v němž studentka cestovala, se muž pod vlivem alkoholu nevhodným způsobem vyjadřoval k nezletilým dívkám. Studentka ho proto vyzvala, aby s nevhodným jednáním přestal. Bohužel to nepomohlo a muž začal oslovovat i další přítomné. Statečná středoškolačka se však vytrvale snažila opilce usměrnit.

„Neváhala později dokonce vstoupit před tohoto muže, aby mladé bezmocné dívky sama ochránila, neboť se muž snažil i o fyzický kontakt,“ popsala situaci policejní mluvčí Magdaléna Vlčková. Ta dodala, že policisté se případem zabývají a muž, který nadýchal 3,42 promile alkoholu v dechu, je podezřelý z výtržnictví.

Statečnou středoškolačku ocenil ředitel královéhradecké policie Petr Sehnoutka, který jí osobně přijel poděkovat do školy. „To, jak se studentka zachovala a jak svým všímavým a proaktivním chováním pomohla ochránit mladé slečny před obtěžujícím mužem, je úctyhodné. Projevila vysokou míru odvahy a odhodlání. Za to studentce patří právem poděkování,“ řekl Sehnoutka.

Video  Trauma spojené se znásilněním může mít dalekosáhlé a velmi vážné následky.  - Videohub
Video se připravuje ...

RASPUTIN ( 15. prosince 2023 23:37 )

Pravdou je, že hluboký propad morálky společnosti je průvodním a základním charakteristickým jevem existence demokracie. A každý kdo tento jev nerespektuje, ohrožuje naši demokracii. 😕

Mariana Vlčková ( 14. prosince 2023 16:11 )

A co dělali ostatní cestující??? Chlapi tam nebyli???

Lapazul ( 14. prosince 2023 16:05 )

Lapazul ( 14. prosince 2023 16:04 )

Lapazul ( 14. prosince 2023 16:03 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání