Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

V nádrži Klůček se v srpnu utopili bráškové: Policie stíhá ženu, která je měla hlídat

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: hpe, ČTK, VaB - 
13. prosince 2023
14:15

Policie navrhla obžalovat jednoho člověka z trestného činu usmrcení z nedbalosti v souvislosti s utonutím dvou dětí v nádrži Klůček na Lounsku. Tragédie se stala letos 22. srpna. 

Policisté v srpnu nejprve přijali oznámení o dvou ztracených nezletilých. Následně byly obě děti nalezeny na dně bývalé hasičské nádrže Klůček na Lounsku. Podle informací Blesku šlo o dva brášky ve věku sedm a devět let. Jak uvádí server DNES.cz,  měla je hlídat žena, která nebyla vůči sourozencům v příbuzenském vztahu.

Koupání v nádrži bylo na vlastní nebezpečí, na místě se nenacházel ani plavčík. Podle některých měla být žena opilá. Na místě tehdy zasahovali krajští záchranáři. K nádrži vyjela pozemní posádka a letecká záchranná služba z Ústí nad Labem.

Oba chlapci měli navíc pocházet přímo z Liběšic nedaleko Žatce. Obcí měl zaznít umíráček neboli kostelní zvon, který slouží k vyzvánění při nebo po úmrtí. Koupaliště zůstalo kvůli tragédii zavřené.  „Je to strašná katastrofa, která nás zasáhla víc, než si myslíte. Kdo tam nebyl, tak nepochopí,“ napsali na svých stránkách provozovatelé koupaliště. 

„Osoba je stíhána na svobodě,“ doplnil bez dalších podrobností mluvčí policie Jakub Mareš. Kriminalisté sdělili osobě, která měla na děti při koupání dohlížet, obvinění 6. listopadu. Případ si po návrhu na obžalobu převzalo lounské státní zastupitelství. Hrozí jí až osm let vězení.

Video  V pražském Hloubětíně utonul 17letý mladík. I přes snahu záchranářů a potápěčů se ho nepodařilo zachránit  - Václav Burian
Video se připravuje ...

 

 

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání