„Mohu potvrdit, že policejní orgán provedl zadržení jedné fyzické osoby. Jednalo se o úkon přípravného řízení trestního realizovaný ve věci, ve které vykonává dozor (...) Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3," řekl ČTK Cimbala. „Aktuální procesní fáze věci je prověřování, tj. prvotní fáze přípravného řízení trestního. Předmětné trestní řízení se týká hospodářské trestné činnosti," doplnil mluvčí.

„Ústečtí policisté dnes krátce před polednem u Postoloprt kontrolovali vozidlo, na jehož řidiče byl pražským státním zastupitelstvím vydán souhlas se zadržením neboť je podezřelý ze spáchání tresného činu zpronevěra,“ uvedla policie na sociální siti.

Podle Gazdošové kontrolovala policie vozidlo na dálnici D7 před polednem. „V automobile seděla osoba, k jejímuž zadržení měla policie souhlas od pražského státního zastupitelství," řekla Gazdošová. "Policie danou osobu zadržela a převezla na policejní stanici," dodala.

Zítko na sebe v minulosti upozornil například u Obvodního soudu pro Prahu 8, kdy hlasitými projevy a skandováním spolu s dalšími lidmi vyjadřoval podporu Patriku Tušlovi obžalovanému z pronásledování šéfa České lékařské komory Milana Kubka a Tomáši Čermákovi se Zdeňkem Masárem, kteří čelí stíhání kvůli výtržnictví před domem evolučního biologa Jaroslava Flegra. Čermák je nyní hledaný policií, protože nenastoupil do vězení k 5,5letému trestu vězení za podporu a propagaci terorismu.

Zítko také chtěl letos kandidovat na prezidenta, nepředložil však dostatečný počet občanských podpisů, proto jej ministerstvo vnitra do voleb nepustilo.

Ilustrační foto.
Autor: Blesk: Václav Burian