Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zběsilá jízda cizince v protisměru na D11: Nezodpovědný řidič nadýchal téměř dvě promile!

Autor: hpe - 
13. prosince 2023
12:11

Královéhradečtí policisté krátce po půlnoci v neděli 10.12. obdrželi telefonát vyděšeného řidiče, který při jízdě na dálnici D11 spatřil automobil jedoucí v protisměru. Nebezpečného piráta silnic posléze nahlásili další dva jezdci. Hlídka muže zastavila a provedla dechovou zkoušku, která vyšla s pozitivním výsledkem téměř dvou promile!

Pachatele cizí národnosti dopadly rovnou tři policejní hlídky. „Podle zjištěných informací řidič mířící k Praze najel ve špatném směru na dálnici už na 95. kilometru. Zatímco ostatní hlídky zajišťovaly bezpečí dalších řidičů, jedna hlídka opačně jedoucí auto nejprve předjela a pak bezpečně zastavila v protisměrné části na 76. kilometru dálnice. Následná dechová zkouška odhalila, že za špatným nájezdem na dálnici rozhodně nebyla pouhá nepozornost, řidič totiž při dechové zkoušce nadýchal 1,98 promile, při opakované dechové zkoušce pak 1,73 promile,“ uvedla policejní tisková mluvčí kpt. Mgr. Eva Prachařová.

Hříšníka vzápětí zadrželi a umístili do policejní cely. V úterý 12. prosince 48letého cizince soud odsoudil za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky a vyhostil z České republiky na dobu tří let.

Video  Policisté dopadli zdrogovaného řidiče, který způsobil několik dopravních nehod. (9. září 2023)  - Policie ČR
Video se připravuje ...

pjotri ( 14. prosince 2023 10:58 )

"Cizinec" = Ukrajinec. Proč to nepíšete narovinu?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání