Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Školačka (12) hrozila učitelce smrtí: Vytáhla na ni nůž!

(ilustrační foto).
(ilustrační foto).  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
13. prosince 2023
17:52

Ve městě Rennes na západě Francie ve středu dvanáctiletá školačka vytáhla při vyučování velký nůž a vyhrožovala učitelce angličtiny, že ji zabije. Učitelka vyzvala žáky, aby odešli ze třídy a sama se dala na útěk. Dívku pak na chodbě odzbrojil personál školy, nikdo nebyl zraněn, informovala agentura AFP.

Podle svědectví dalších žáků školy, kterou navštěvuje asi 700 dětí, byla dívka na učitelku naštvaná kvůli tomu, že jí pedagožka v pátek při vyučování zabavila mobilní telefon. Spolužákům údajně tvrdila, že učitelku zabije, ale nikdo ji nebral vážně. Incident se odehrál bezprostředně poté, co učitelka vešla do třídy. Celý spor trval jen několik desítek vteřin.

Prokuratura v Rennes začala případ vyšetřovat pro podezření z pokusu o vraždu. Dívka byla zadržena, její rodiče byli předvoláni k výslechu. Podle některých spolužáků zadržená dívka často ve škole brečela a možná byla terčem šikany. AFP však upozorňuje, že tvrzení žáků nemohla ověřit.

Násilí ve školách je ve Francii obávaným tématem kvůli smrti a napadení několika učitelů. Přesně před dvěma měsíci v Arrasu na severu Francie radikalizovaný bývalý student ubodal učitele francouzštiny Dominika Bernarda. V živé paměti francouzské společnosti je i tři roky stará vražda učitele dějepisu Samuela Patyho, kterému zradikalizovaný islamista uřízl hlavu kvůli tomu, že pedagog studentům ukázal karikaturu proroka Mohameda.

Video  Seniorka v Brně nesla v tašce životní úspory, málem naletěla podvodníkům.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

diskutujici ( 14. prosince 2023 06:02 )

Aby bylo jasno, když to Plesk neumí napsat/najít (třeba na France24):
Podezřelá je nejstarším ze čtyř dětí v rodině mongolského původu s bydlištěm ve Francii, která do Rennes přijela v roce 2012.

Celebrity-chachacha ( 13. prosince 2023 19:36 )

Jméno dívky? Hádám, Brigitte,Françoise, Jeanne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání