Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílená nehoda autobusu na D8: Devět zraněných, dálnice byla několik hodin uzavřená

Při nehodě autobusu na dálnici D8 se zranilo 9 lidí
Při nehodě autobusu na dálnici D8 se zranilo 9 lidí  (Autor: Policie ČR)
Aktualizováno -
14. prosince 2023
16:18
Autor: ČTK, dce - 
14. prosince 2023
11:48

Dálnice D8 ve směru na Německo je po nehodě autobusu s kamionem mezi Petrovicemi a Libouchcem na Litoměřicku zhruba po čtyřech hodinách s opatrností průjezdná. Kolona kamionů se zvolna rozjíždí. ČTK o tom informovalo Ředitelství silnic a dálnic. Při nehodě utrpělo zranění devět lidí. Jeden člověk byl podle mluvčího záchranářů Prokopa Voleníka zraněný těžce, čtyři lidé středně vážně a čtyři lehce. Sanitky je odvezly do ústecké nemocnice.

Menší autobus narazil do kamionu ve čtvrtek dopoledne. Je možné, že za havárií stála mlha, kvůli které bylo hůř vidět. Okolnosti nehody i její příčina jsou předmětem vyšetřování policie. ČTK to řekla mluvčí ústeckých policistů Veronika Hyšplerová.

Na místě byly všechny záchranné složky. Dvě osoby bylo nutné vyprostit. Zasahovalo okolo 25 hasičů, přijelo několik sanitních vozů. Dopravu řídila policie. Cestující, kteří nebyli zraněni, odvezl hasičský autobus do restaurace v Petrovicích. Na místě byli policejní krizoví interventi. Na místě někteří řidiči komplikovali průjezd záchranným složkám. Netvořili záchranářskou uličku.

Uživatel_5576366 ( 14. prosince 2023 22:13 )

Jen drobnost: Petrovice a Libouchec jsou na Ústecku, k Litoměřicím to mají trochu dál. Stačí nahlédnout do mapy.

bizon_pepa ( 14. prosince 2023 13:59 )

Nákladní auta tam moc nezpomalují, protože do kopce těch +-80 km/hod jedou. Zpomalují tam hlavně řidiči osobáků, kteří na tu rychlost musí zpomalit ze 130. Nicméně tady by mohl být jiný problém. Od té doby co němci kontrolují na hranicích hosty, tak bývá stojící kolona občas až dolů k MOlce.

viho ( 14. prosince 2023 12:18 )

Stalo se to evidentně v místě stoupání k tunelům, kde nákladní auta nečekaně výrazně zpomalí i na 50 km/h a pokud jel řidič autobusu v mlze rychle, zřejmě kamion před sebou přehlédnul. Profesionální řidič autobusu by ale něco takového měl předvídat. 🙁

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání