Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Rudyho na lovu napadl obří medvěd: Ukousl mu kus čelisti!

Autor: rc - 
4. prosince 2023
19:03

Začátkem září vyrazil do lesa v americkém Utahu Rudy Noorlander (61). Dvěma lovcům pomáhal stopovat jelena, když ho napadl obří grizzly. Medvěd mu ukousl kus čelisti. Rudy čekal dvě hodiny na záchranu. Musel podstoupit náročnou operaci.

Rudy 8. září doprovázel v Utahu další dva lovce. Společně stopovali jelena, když narazil na menšího medvěda, který hlídal mršinu. Ovšem v tu chvíli jej napadl velký grizzly. Rudy nestačil ani sáhnout po svém odpuzovači medvědů.

Sáhl ale po zbrani a pokusil se na medvěda vystřelit, což se mu nepodařilo. Grizzly jej povalil a ukousl mu kus čelisti. „O incidentu si toho moc nepamatuji. Pamatuji si jen, že jsem na něj namířil pistolí a stiskl spoušť,“ uvedl pro britský deník Daily Mail Rudy s tím, že křičel o pomoc.

Na místo vyrazili záchranáři, ovšem vzhledem k tomu, že byl medvěd stále v oblasti, čekali na příjezd pomoci. Rudy tak čekal na záchranu dvě hodiny. Následně jej převezli do nemocnice, kde podstoupil operaci. Lovec si odnesl i ránu od medvědí tlapy na hrudi a kousance na pažích a nohou.

Navzdory traumatického zážitku se Rudy snaží myslet pozitivně a vrátit se ke svým koníčkům. Rudymu se stále ještě špatně jí a na jaře má podstoupit další operaci. Doufá, že po ní bude moci jíst pevnou stravu.

Video  V Masné ulici došlo ke krvavému incidentu. Cizince pobodal útočník. (29. listopad 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

krasomila ( 6. prosince 2023 11:33 )

Aspon mu to zvířátka vrátila, když je přišel vraždit, dobře mu tak. 👍

Uživatel_5500418 ( 5. prosince 2023 08:11 )

😃 To musí být také pěkní cocot jde do divočiny bez pořádní pušky jen s pistolí asi si myslel že je v Krkonoších. 😃

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání