Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Dojemná vzpomínka kolegů na hasiče Honzu: Před rokem zemřel při požáru v Novém Boru

Autor: jel - 
1. prosince 2023
10:51

K velmi tragické události došlo ve středu 30. listopadu 2022. Dobrovolný hasič Honza ze Skalice u České Lípy zemřel během zásahu u požáru roubeného domu  v Arnultovicích v Novém Boru. Zůstala po něm těhotná manželka a nevlastní dcerka. Hasiči z libereckého kraje letos uctili jeho památku.

K požáru v Arnultovicích před rokem vyrazilo hned několik jednotek dobrovolných i profesionálních hasičů. Během zásahu se u objektu propadl strop a pod troskami zůstal devětatřicetiletý Jan D., který tam hledal majitele domu. Hasič utrpěl vážná zranění a přes veškerou snahu kolegů i zdravotníků se ho nepodařilo zachránit.

Video  Blesk Podcast: Za vznik požárů v Evropě můžou v drtivé většině případů lidé.  - pdc, bp, Jedlička, Čebotareva
Video se připravuje ...

Po statečném muži zůstala těhotná manželka a nevlastní dcerka. Tragédie zasáhla nejenom rodinu a blízké, ale i kolegy a také Skalici u České Lípy, kde Jan prožil celý život.

Od smutné události uplynul už rok. Hasiči z Libereckého kraje uctili památku zesnulého muže na místě, kde je pohřben. „K dnešnímu dni se pojí jedno smutné výročí. Památku dobrovolného kolegy uctili profesionální hasiči Libereckého kraje v čele s krajským ředitelem plk. Janem Hadrbolcem,“ uvedla mluvčí hasičů Jaroslava Benešová.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání