Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mámě čtyř dětí zničil život covid: Chce eutanazii!

Autor: hpe - 
29. listopadu 2023
15:11

Britka Kelly Louise Smithová-Mayová (39) prodělala v prosinci roku 2021 onemocnění covid-19. Od té doby trpí bolestmi spojenými se syndromem chronické únavy. Je zcela upoutána na lůžko, a tím pádem se neobejde bez pomoci svého manžela. Po dlouhé době se za podpory rodiny rozhodla pro asistovanou sebevraždu ve Švýcarsku, na kterou vybírá finance.

Příznaky postcovidového syndromu se u různých pacientů mohou, ale nemusí projevit. Ti šťastnější prodělají nemoc a pak pokračují dál v životě jakoby nic. V případě Britky Kelly tomu je ale jinak. Dá se říct, že poté, co před dvěma lety onemocněla, se její život už nikdy do normálu nevrátil. Postupem času se u ní vyvinul syndrom chronické únavy. Mezi jeho symptomy patří dlouhodobá únava, která dotyčnému brání ve vykonávání běžných aktivit, nespavost a bolesti kloubů. Bohužel je syndrom těžko léčitelný. Nejčastěji sám odezní, ale ne vždy…

Po dvou letech utrpení v bolestech se za podpory početné rodiny odhodlala k eutanazii. Jinou cestu už prý nevidí. Rozhodnutí to nebylo vůbec lehké. „Kelly popisuje tuto nemoc jako „rozsudek smrti zaživa“ a každou minutu dne má pocit, jako by byla otrávena. Trpí neustálými bolestmi v celém těle, kterým lékaři nedokážou ulevit, takže jí nezbývá nic jiného, ​​než ukončit své vlastní utrpení,“ stojí v popisu sbírky na Gofundme.

Kellyino přání zemřít podporuje celá její rodina, včetně čtyř potomků – Kaie, Tawny, Zayna a Jetta. „Chci ukončit mé trápení, pomozte mi,“ píše na sociálních sítích a zároveň prosí o sdílení svého příběhu. Plánem je převézt ženu karavanem tunelem do Francie a odtud do kliniky Pegasus ve Švýcarsku. Zařízení provádí asistovanou sebevraždu. Srdceryvný osud ženy zasáhl několik dárců, kteří přispěli. Celkově je potřeba vybrat zhruba 280 000 korun.

Ve Velké Británii je asistovaná sebevražda nelegální. V podobných případech mohou být aktérům uděleny vysoké tresty za zločin vraždy. Spoustě občanů tento zákon však vadí. Přejí si možnost volby.

Video  Petr Fiala v Blesku: Válek má za úkol ohlídat situaci s léky. Věřím, že zimu zvládneme  - Jakub Kopřiva, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

alumno ( 1. prosince 2023 15:02 )

odporná reakce, máte ohavnou povahu, musíte v sobě mít tolik nenávisti...

alumno ( 1. prosince 2023 15:01 )

Jsem z lékařské rodiny a co jsem naposlouchala o pacientech mých příbuzných, člověk si nevybere. Někteří mají opravdu velké dlouhodobé problémy po prodělaném covidu, jiní zase po vakcínách. Vím o pacientech, kteří po prodělaném covidu přestali chodit, ale taky o lidech, kterým se po vakcínách rozjely nejrůznější autoimunutní nemoci (cukrovka 1. typu, artritida, myositida, zhoršila se jim výrazně štítná žláza, chytají jednu virózu za druhou apod.). Vím i o pacientech, kterým po vakcínách rozháněli trombózu a embolii a o jednom, který na embolii den po vakcíně zemřel.
Takže člověk si fakt nevybere, někoho navždy poznamenal covid, někoho vakcíny.

Jiří Zvěřina ( 1. prosince 2023 14:53 )

Má rozvětvenou rodinu a přesto musí žádat o sbírku???

Lethys Avaro ( 30. listopadu 2023 20:28 )

Ty budes asi tak trochu debilek, co?

Gretka ( 30. listopadu 2023 19:46 )

A už se nemusí malovat a špulit pusu 😩

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání