Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka se nakazila chřipkou: Lékaři jí museli amputovat všechny čtyři končetiny!

Autor: pma - 
25. listopadu 2023
12:19

Dvaačtyřicetiletá maminka dvou dětí Kristin Foxová prodělala v roce 2020 chřipku. U ženy se ale rozvinula bakteriální infekce, která vedla k sepsi a následné amputaci všech čtyř končetin. Statečná Američanka teď popisuje, jak se jí život od základů změnil. 

 

Na počátku roku 2020 se ve světě začaly objevovat nákazy nebezpečným virem covid-19. V tu dobu maminka dvou dětí z Kristin Foxová z USA onemocněla chřipkou. Říkala si, že snad nepůjde o nic vážného. Hned další den se ale ženě přitížilo. 

Kristin požádala svou kamarádku, která pracovala jako zdravotní sestra v nemocnici, zda by ji nemohla přijít zkontrolovat. Když kamarádka uviděla nemocnou a slabou Kristin, došlo jí, že její stav je opravdu vážný. „Přišla a řekla: Musíme jít,“ vypráví pro deník PEOPLE Američanka.

Když se Kristin dostala do nemocnice, upadla do septického šoku. Jedná se o stav, kdy tělo nesprávně reaguje na infekci a bojuje s ní. Během septického šoku dojde k poklesu krevního tlaku, který může poškodit orgány jako játra, ledviny či plíce. V nejhorších případech může nastat i rychlá smrt. 

Žena ležela v kómatu a lékaři připravovali rodinu na nejhorší, a sice, že Kristin přijde kvůli amputaci o pár prstů na ruce či na noze. Tak tomu ovšem ale nebylo. Američance doktoři nejdříve v březnu 2020 amputovali nohy pod koleny, následně i obě paže.

Když se Kristin probudila, byl to to pro ní neskutečný šok. „Probudila jsem se a lidé na sobě v nemocnicích měli masky, štíty, brýle. Neměla jsem vůbec ponětí, co se ve světě stalo,“ objasnila žena. Přiznala, že pro pro ní první týdny bez rukou a nohou byly velmi obtížné, hlavně po psychické stránce. Kristin ale přesto věděla, že se musí svému osudu postavit, hlavně kvůli vlastním dětem. 

„Musela jsem to překonat. Děti mohly truchlit nad mou smrtí, naštěstí k tomu ale nedošlo. Já musím jít dál a bojovat každý den, abych byla matkou, jakou mě potřebují,“ nechala se slyšet Kristin. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi