Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Instruktor MMA Jan měl brutálně napadnout Stanislava: Roznášel jsem nenávist a zlo!

Autor: pma - 
29. listopadu 2023
10:41

V dubnu letošního roku otřásl městečkem Hejnice na Liberecku brutální čin. Dopustit se ho měl podnikatel a instruktor bojových sportů Jan H. Ten se společníkem Stanislavem V. (41) provozoval bar s diskotékou a domníval se, že ho jeho známý okrádá. Stanislava tak údajně surově napadl pěstmi, lokty a francouzskou holí. Janu H. za pokus o vraždu hrozí 12 až 20 let vězení.

Podnikatel Stanislav V. začal před časem v centru Hejnic provozovat hojně navštěvovaný bar s diskotékou. Do společného podnikání se s ním pustil i jeho kamarád a instruktor bojových sportů Jan H. Ten ale začal svého přítele podezřívat, že jej okrádá o peníze. Měl mu i vyhrožovat.

„Říkal mi, že není problém, aby se u mě na baru našly drogy, nebo že není problém zjistit, kam si chodí hrát moje žena s dítětem. A to byl absolutní vrchol. Tam začalo veškeré moje destruktivní jednání,“ přiznal u soudu Jan. Celou záležitost se tak se Stanislavem rozhodl vyřešit fyzickou silou.

Večer 12. dubna pozval Jan společníka na chalupu, kde jej prý brutálně napadl pěstmi, lokty, a dokonce i francouzskou holí. Když Stanislav upadl do bezvědomí, připoutal jej Jan k topení, zamkl a z chalupy zmizel. Podnikatele na pokraji smrt zachránila až zásahová jednotka. 

Podle znalce Stanislav utrpěl vážná poranění mozku. Mimo to došlo i ke zlomení  nosních kostí, očnic, žeber a čelisti. Státní zástupkyně Petra Pazderková uvedla, že jen shodou šťastných náhod nedošlo ke smrti. „Byl jsem strašlivě naštvaný. Přiznávám, že jsem v tu chvíli kolem sebe roznášel jen nenávist a zlo,“ přiznal u soudu Jan. 

Hlavní líčení bude pokračovat počátkem nového roku. Vypovídat bude i poškozený Stanislav. Za pokus o vraždu, kterou měl podle soudu Jan H. promyšlenou delší dobu, mu v případě prokázání viny hrozí 12 až 20 let vězení.

Video  Video ze zadržení Jana H.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání