Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie na dovolené v Egyptě: Chlapeček (†5) spadl do hotelového bazénu a utopil se!

Pětiletý chlapec se utopil na dovolené v Egyptě.
Pětiletý chlapec se utopil na dovolené v Egyptě.  (Autor: Gofundme.com/)
Autor: pma - 
28. listopadu 2023
17:11

Byla to jeho první cesta za hranice Velké Británie. Pětiletý Kelan Logan-Derench se na dovolenou v Egyptě s rodinou a známými velmi těšil. Nikdo ale netušil, že se chlapeček domů už nikdy nevrátí. Kelan totiž druhý den po příjezdu spadl do hotelového bazénku a utopil se.

Prvňáček ze základní školy New Hall v britském Sutton Coldfieldu se nemohl dočkat, až 24. listopadu odjede se svou maminkou Ciary, starší sestrou Ciennou a chůvou na svou první cestu za hranice. Rodina vyrazila do Eygpta, kam chtěli utéct z chladného podzimu a užít si teplých dnů u moře.

Malý Kelan se hned druhý dne po příjezdu vydal k hotelovému bazénu, kde ale za pár chvil došlo k hrozné tragédii. Německý deník BILD s odvoláním na rodinného příbuzného uvádí, že chlapeček spadl do vody a utopil se. Není ovšem jasné, proč k neštěstí došlo. 

Smutnou událost potvrdila i škola, kam Kalen chodil. „Vyjadřujeme nejhlubší soustrast všem, kterých se tato tragédie týká. Kelan byl bystrý, šťastný a energický žák naší školy. Bude nám velmi chybět a vždy na něj budeme s láskou vzpomínat,“ uvedla ředitelka Becci Breedonová z New Hallu. 

Rodinná známá Serena Whiteheadová se krátce po tragédii rozhodla založit pro zničené příbuzné veřejnou sbírku. „Veškeré vybrané finanční prostředky budou použity na repatriaci Kelana zpět do Velké Británie a na vystrojení pohřbu, který si zaslouží tady doma,“ uvedla zakladatelka sbírky. 

Během pár dní se podařilo vybrat přes 16 700 liber, tedy v přepočtu více než 460 tisíc korun.

Video  Víte, že většina lidí se topí úplně potichu?  - Videohub
Video se připravuje ...

krasomila ( 30. listopadu 2023 14:41 )

Těžko říct, ale být to otec z Čech, tak by asi stejně zrovna lemtal u baru.

krasomila ( 30. listopadu 2023 14:37 )

Byla jsem na dovoleně s dětma sama bez chůvy a žádný se mi neutopilo...

Jiří Zvěřina ( 29. listopadu 2023 19:12 )

Kluka jsme nikdy nenechal u bazénu bez dozoru... Když vypadl z kruhu, okamžitě jsem do bazénu za ním skočil... Podle mne nezodpovědnost rodičů... O tom svědčí i absence cestovního pojištění... A k čemu tam tedy měli tu chůvu???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání