Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Ve vodní nádrži v Bedřichově se topila žena: V kritickém stavu skončila v nemocnici

Autor: ČTK - 
27. listopadu 2023
17:30

V kritickém stavu je starší žena, která se v pondělí po poledni topila ve vodní nádrži v jizerskohorském Bedřichově. Z chladné vody ženu vytáhli hasiči. ČTK o tom informovali mluvčí policie a záchranné služby.

Policie zatím neví, jak se žena do nádrže pokryté slabým ledem dostala. „Okolnosti celé události jsou předmětem šetření,“ uvedla regionální mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Na ženu, která zmizela pod hladinou, upozornili krátce po poledni svědci. „Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému a hasičům se podařilo ženu z vody vytáhnout,“ řekla Sochorová.

Hasiči poté se zdravotníky spolupracovali na zajištění tepelného komfortu a poskytnutí první pomoci ženě, která byla v bezvědomí. „Pacientku jsme převezli do liberecké nemocnice na ARO. Byla v kritickém stavu, napojená na umělou plicní ventilaci,“ dodal krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Video  Takto pražští hasiči prováděli nácvik záchrany osob z nepřístupného skalního terénu či z vody.  - HZS Praha - Jan Kostík, Milan Pacík
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání