Neštěstí se stalo v pátek v noci u slepého ramene řeky Odry. Postřelenému se dostalo laické i lékařské první pomoci, přesto v nemocnici zemřel. „Muž středního věku utrpěl poranění hlavy. Pacient zemřel při převozu do nemocnice,“ řekl ČTK mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

„K zásahu byla neprodleně vyslána posádka rychlé lékařské pomoci. Muž středního věku utrpěl střelné poranění hlavy a v okamžiku příjezdu posádky záchranné služby byl v bezvědomí a přímém ohrožení života,“ dodává Lukáš Humpl. 

Podle informací ČTK nešlo o hromadný lov. Na místě byli jen dva myslivci, které policisté zadrželi. „Policisté po incidentu zadrželi dvě osoby a zajistili zbraně. Jeden ze zadržených byl dnes propuštěn. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu usmrcení z nedbalosti a dále prověřují všechny další okolnosti události,“ uvedla mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Policisté provedli myslivcům dechovou zkoušku. V obou případech byl výsledek negativní. K případu se v článku Novinek vyjádřil i předseda Územního svazu Českého rybářského svazu pro Severní Moravu a Slezsko Radomír Bednář: „Zřejmě šlo o nešťastnou náhodu. Nemám absolutně potuchy, jak k tomuto neštěstí došlo. Za nás rybáře je mi to strašně líto. Člověk, pokud si není stoprocentně jistý, že jde o zvěř, v tomto případě o divočáka, tak přece nemůže vystřelit. Za svoji rybářskou kariéru si nic podobného nepamatuji, že by se taková nějaká událost v minulosti přihodila.“

K tragické události došlo týden poté, co policie hromadně kontrolovala myslivce. V České republice je momentálně sto tisíc myslivců.