„Kdysi byl alkohol na honu velký nešvar, ale v dnešní době si to už nikdo nedovolí. U nás bylo vše v pořádku. Jako vždy,“ usmál se Radim Holaň (52), předseda mysliveckého spolku Brušperk, který právě letos slaví rovných 100 let od vzniku.

Policisté si posvítili i na stav zbraní a zbrojní průkazy. „U nás nikdy žádné problémy naštěstí nenastaly. Vím o úrazech, které se v minulosti staly jinde. Nejčastěji kvůli špatné manipulaci se zbraní, nejčastěji při nástupech před hony,“ popsal Holaň.

Hříšníci před soud

Na první ze čtyř sobotních lečí nastoupili brušperští myslivci v počtu 21 střelců a osmi honců. „Půjdeme na zajíce a bažanty. Divočáci se u nás v honitbě nezdržují. Prohřešky, třeba výstřel před začátkem honu či po ukončení honu, půjdou před „soud“ při poslední leči,“ varoval hříšníky Holaň.

Policie: Zatím vše ok

Už na 20 kontrol provedla policie mezi moravskoslezskými mysliveckými spolky, mnohem větší porce je ale stále před nimi. „Ještě nás čeká několik desítek kontrol v průběhu mnoha následujících víkendů,“ uvedla policistka Soňa Štětínská s tím, že dosud nezaznamenali žádné pochybení, ať už kvůli alkoholu či kvůli zbraním.

VIDEO: Myslivecká mše v šikmém kostele v Karviné.

Video
Video se připravuje ...

Myslivecká mše v šikmém kostele v Karviné. Karel Janeček

Fotogalerie
6 fotografií