Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Konec pátrání po jelenovi s brokovnicí: Zvíře pušku zahodilo i s parohy

Konec pátrání po jelenovi s brokovnicí: Zvíře pušku zahodilo i s parohy
Konec pátrání po jelenovi s brokovnicí: Zvíře pušku zahodilo i s parohy  (Autor: Policie ČR, Zbyněk Schnapka)
Autor: ČTK - 
29. března 2021
14:49

Myslivec našel v lese na Českokrumlovsku kulovnici, kterou jeho kolegovi odnesl loni na podzim při honu jelen. Zbraň ležela ve sněhu u Boletic. Policisté o tom v pondělí informovali na svém webu. Jelen loni v listopadu vyrazil proti myslivcovi a omylem mu parohy sebral z ramene zavěšenou kulovnici. Událost se stala u Horní Plané na Českokrumlovsku.

„Kulovnice má kovové díly zkorodované a dřevěná pažba je značně zpuchřelá. Zbraň je také viditelně ošoupaná, pravděpodobně od snah jelena se zavěšeného závaží na paroží zbavit. Jak dlouho se jelen s kulovnicí toulal lesem, zůstane asi navždy záhadou. Zbraň byla bez zásobníku, přesně v takovém stavu, jak myslivec popsal,“ uvedl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Policisté předali kulovnici před navrácením majiteli k posouzení na odborné balistické pracoviště. „Nepředpokládáme však, že by se s ní jelen dopustil nějakého zločinu. Snad jen stačil vystrašit turisty či lyžaře,“ dodal Matzner.

„Odvoláváme pátrání po jelenovi. Kulovnice se našla ve sněhu u Boletic, kde ji Puškin nejspíš shodil i s parožím. Okolí Horní Plané si může oddychnout, ozbrojený jelen je minulostí,“ uvedli policisté vtipně na Twitteru.

frantacizek ( 29. března 2021 18:30 )

tak ještě ta sviňa s noťasem toho německého nudisty, kdyby se našla. Tento jelen Puškin byl na pána v lese, ozbrojen chodil měsíc,velký čávo, takto udělat myslivce, i když byl asi zase navaleny..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání