Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Požár kravína v Krhanicích: Plameny zničily střechu!

Aktualizováno -
20. srpna 2023
22:44
Autor: ČTK - 
20. srpna 2023
15:12

Hasiči v neděli více než sedm hodin bojovali s požárem kravína v obci Krhanice na Benešovsku. Na několik hodin vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř, na místě zasahovalo 15 jednotek.

Událost se obešla bez zranění a zvířata uvnitř budovy nebyla. Požár podle předběžných údajů způsobil škodu 4,5 milionu korun. Příčinou jeho vzniku zřejmě byla technická závada na jednom ze strojů uvnitř. ČTK to řekl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora. V budově se zřítila střecha, statik rozhodl o demolici štítů.

Požár byl hlášen po 13:30. Budova se podle mluvčího částečně zřítila hned po příjezdu hasičů. Zvířata uvnitř nebyla a z okolních budov je hasiči vyvedli. Oheň zachvátil i nedaleký stoh. Zásah uvnitř budovy nebyl možný, takže hasiči likvidovali oheň zvenčí, a to i z výškové techniky. Celý zásah hasiči podle Sýkory prováděli v dýchací technice.

Kvůli horkému počasí muselo být zajištěno dost hasičů pro střídání, aby se předešlo kolapsům.Požár byl hlášen po 13:30. Budova se podle mluvčího zřítila hned po příjezdu hasičů. Zvířata uvnitř nebyla, z okolních budov je hasiči vyvedli. Oheň zachvátil i nedaleký stoh.

"Kolem 18:15 byl poplachový stupeň snížen na druhý, postupně redukujeme síly, nyní na místě s demolicí štítů pomáhá speciální stroj UDS ze záchranného útvaru ze Zbiroha, na místě pak zůstane přes noc na dohlídku místní jednotka a záložní cisterna," řekl Sýkora před 20:00.

Video  Požár kravína v Krhanicích na Benešovsku. (20.8.2023)  - Blesk.cz/Vašek Burian
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání