„Rozvoj vodohospodářské infrastruktury je pro Prahu klíčový. Napojení Dolních Počernic a Běchovic na naši centrální kanalizační síť zajistí efektivnější zacházení s tak cenným zdrojem, jako je voda. Jsem přesvědčen, že se jako hlavní město musíme i nadále soustředit na další rozvoj v oblasti likvidace odpadních vod na celém území Prahy,“ uvedl pražský radní Michal Hroza (TOP 09).

Stavba se nachází v nezastavěné oblasti mezi ulicí Nad Rybníkem a areálem čistírny odpadních vod v Běchovicích. Kanalizační sběrač a řad budou po dokončení napojen na již existující kanalizaci v ulici Nad Rybníkem a na kanalizaci navazující na areál zmíněné čistírny. Po dokončení nové kanalizace bude běchovická čistírna zrušena. Po demontáži zařízení a demolici bude terén srovnán a bude zde vysázena zeleň.

„Běchovice byly dlouhá léta omezovány kvůli nekapacitní čistírně odpadních vod. Fakticky tak byl podvázán jejich rozvoj. Nebylo možné realizovat větší investice, ať už v rámci developmentu, nebo i občanské vybavenosti,“ uvedl starosta Běchovic Ondřej Martan (ODS).

Vybudována bude také nová asi jeden kilometr dlouhá komunikace, která bude sloužit autům ze stavby a po dokončení kanalizace bude na žádost obou dotčených radnic sloužit jako cyklostezka. Podél cesty bude vysázena alej dubu letního, přibude 134 stromů.

Fotogalerie
14 fotografií