Výluka nastane kvůli pracím DPP a Technické správy komunikací (TSK) v Badeniho ulici, při nich se opravy dočká tramvajová trať, vozovka i chodníky. Trať bude podnik opravovat v úseku od křižovatky s ulicí Na Špejcharu po křižovatku s Chotkovou. V plánu jsou vedle oprav i další úpravy, například vybudování nového ostrůvku naproti stávající zastávce Chotkovy sady z centra, kam podnik přesune zastávku ve směru do centra, a lidé tak nebudou muset vystupovat do vozovky.

Podnik se zahájením prací čeká na zprovoznění nyní rekonstruované trati v Modřanech, kde bude 15. května obnoven provoz. Po úpravách by úsek v Badeniho ulici měl být přehlednější a bezpečnější. „Po rekonstrukci tratě zde budou mít auta více prostoru pro bezpečný průjezd kolem tramvají, mělo by díky tomu ubýt i kolizních situací,“ uvedl technický ředitel DPP pro povrchovou dopravu Jan Šurovský.

Ve stejném úseku jako DPP bude TSK rekonstruovat vozovku. Stávající žulové kostky v jízdních pruzích pro auta nahradí asfaltový povrch, což má přinést snížení hluku. Žulová dlažba zůstane pouze v křižovatce Badeniho ulice s Mickiewiczovou, Gogolovou a Na Baště sv. Tomáše a vydlážděn bude i svršek tramvajové tratě. Chodníky budou vydlážděny takzvanou pražskou mozaikou. Výluka pro automobilovou dopravu v Badeniho ulici bude pokračovat i po zprovoznění tramvajové trati až do 31. srpna z důvodu dokončení stavebních prací v oblasti křižovatky Badeniho a Chotkovy ulice.

Video
Video se připravuje ...

„Český Edison“ František Křižík – průkopník a vynálezce světového formátu Videohub

Fotogalerie
18 fotografií