Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

U Kladna hoří uskladněné dřevo: Na místě je přes 100 hasičů, škoda je 18 milionů korun

Aktualizováno -
8. října 2023
18:20
Autor: ČTK, VaB - 
8. října 2023
09:43

V průmyslové části Kladna Dubí hoří od dnešního rána uskladněné dřevo, hořet začala hromada, kde bylo 38.000 metrů krychlových, zhruba třetinu se podaří zachránit. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných. Na místě je přes 100 hasičů. Nikdo nebyl zraněn.

Lokalizaci vyhlásili v 7:49, hašení pokračuje a potrvá zřejmě do večera. Předběžná výše škody se díky uchránění většího množství dřeva snížila ze 60 milionů korun na 18 milionů korun, řekla ČTK před 12:00 mluvčí krajských hasičů Vladimíra Kereková.

„Na místě je nakladač ze záchranného útvaru Hlučín, rozebírají dřevo, které nebylo požárem zasaženo, to bude zhruba jedna třetina, proto se razantně snížil odhad škody, majitelé jsou na místě a vyčíslili ji na 18 milionů korun, uchráněno bude dřevo v hodnotě 50 milionů korun,“ řekla mluvčí. Původně hasiči informovali, že hoří tři čtvrtiny z celkového množství dřeva. Zbylé dřevo nechávají hasiči vyhořet, zásah proto potrvá delší dobu.

„Požár se už nešíří, ale je velmi sálavý, nad ránem byl vítr a vznikaly jiskry, které odlétaly na nedaleké budovy, proto zatím nesnižujeme stupeň poplachu, kdyby se znovu zvedl vítr,“ řekla mluvčí.

U požáru zasahovalo v době nejvyššího poplachu až 22 hasičských jednotek, tedy přes 100 hasičů. S pomocí speciální techniky rozebírali hromadu dřeva, aby uchránili nezasažené dřevo. Před ohněm chránili také nedaleké budovy a dva poblíž zaparkované kamiony. Hasiči uchránili majetek v hodnotě 50 milionů korun.

Policie se začne událostí zabývat až po uhašení požáru, uvedl odpoledne na dotaz ČTK krajský policejní mluvčí Pavel Truxa.

bre-burda ( 8. října 2023 19:32 )

Nevím, pod jakou to kontrolou mají, ale v 16.00 jsem ze vzdálenosti asi 2 km ještě viděl plameny.

jonn ( 8. října 2023 10:51 )

Hlidači asi měli volno . Rusští špioni se smšjí .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání