Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Fanynka kriminálek chtěla zkusit vraždu: Učitelku bodla více než stokrát! Dostala doživotí

Autor: pma - 
27. listopadu 2023
20:41

Jihokorejka Jung Yoo-Jungová jako mnoho dalších lidí našla zálibu ve sledování kriminálních příběhů a podcastů. Svět zločinu ale třiadvacetiletou ženu bez práce natolik pohltil, že se sama rozhodla vraždit. V květnu více než 100 bodnými ranami ubodala šestadvacetiletou učitelku. Vražedkyně poté svou oběť rozřezala, uložila do kufru a ten shodila do řeky. Soud teď Yoo-Jungovou za brutální mord poslal na doživotí za mříže.

Kriminálky, detektivky a životy vrahů zajímaly Jihokorejku Jung Yoo-Jungovou (23) natolik, že se rozhodla sama zařadit mezi ně a vraždit. U soudu před pár dny přiznala, že si „chtěla vyzkoušet“ jaké to je zabít člověka.

Bodala, i když byla oběť mrtvá

Svůj čin plánovala dlouhé měsíce. Oběť si vybrala tak, že na internetu vystupovala jako matka žákyně, která potřebuje doučování. Jak uvádí BBC, Jihokorejka jako fiktivní matka hledala učitelky, u kterých by mohlo proběhnout doučování angličtiny. Volba Ju-čong nakonec padla na šestadvacetiletou kantorku z města Pusan.

K ní se v květnu letošního roku vražedkyně dostavila v zakoupené školní uniformě, aby vzbudila dojem školačky. Hned ve dveřích ale na mladou učitelku zaútočila a zasadila jí více než sto bodných ran. Podle znalců Jihokorejka ve zběsilém bodání pokračovala i v momentě, kdy už byla učitelka dávno po smrti.

Osudové chyby

Po hrůzném činu se Ju-čong vypravila do nedalekého supermarketu, kde nakoupila role velkých pytlů na odpadky a lahve bělidla. V domě pak uklidila, tělo učitelky rozřezala a uložila do cestovního kufru. Následně v taxi odjela k odlehlému parku u řeky severně od Pusanu, kde kufr s tělem odhodila. Právě taxikář dal tehdy policii tip na podezřelou zákaznici, která cestovala s podezřelým kufrem.

Přestože Jung Yoo-Jungová měla zálibu v kriminálních seriálech a případech, jako „pečlivý pachatel“ se nechovala. Podle soudu se nesnažila skrýt před kamerami, když šla do domu oběti a také si nesmazala historii vyhledávání ve svém prohlížeči. Tam mimo jiné kriminalisté našli odkazy na to, jak se po vraždě zbavit těla či jaké jsou nejvhodnější způsoby k vraždě.

Žaloba žádala trest smrti

Ju-čong po zadržení několikrát měnila své výpovědi a snažila se svůj čin uhrát na duševní poruchu, to ale soud odmítl. „Trestný čin byl pečlivě naplánován a proveden a výpovědi obžalované se často měnily. Je proto obtížné akceptovat její tvrzení o duševní a tělesné poruše,“ zaznělo během hlavního líčení. Soud mladé vraždkyni uložil nakonec doživotní trest odnětí svoobody. Žaloba pro Jihokorejku žádala dokonce trest smrti.

Video  Blesk Podcast: Dopisy pro vrahy do vězení a vzestup true crime. Proč nás přitahuje zlo?  - Jedlička, Chebotareva
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání