Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vegany zděsil dokument o jejich oblíbené pochoutce! Z tohohle hnusu udělají umělé maso?!

Autor: hpe - 
26. prosince 2023
14:59

Máte rádi náhražky masa? A víte, jak se vyrábí? Po zhlédnutí nechutných záběrů z procesu výroby vás na ně možná přejde chuť… V dokumentu krok po kroku sledujeme, jak se z neidentifikovatelné slizké hmoty stává výsledný produkt. Ten je ve většině případů od toho masového, čistě podle vzhledu, k nerozeznání.

Tofu - pochoutka vegetariánů a veganů, která má nahrazovat maso, se poslední dobou těší vzrůstající oblibě. Má obsahovat všechny potřebné živiny, které jsou pro zdraví důležité. Svou popularitu si pokrm získal i svou variabilností – lze ho totiž připravovat na mnoho způsobů. Objevuje se v různých podobách napříč světovými kuchyněmi. Původně však pochází ze starověké Číny a vyrábí se ze sójových bobů.

Mezi benefity tofu patří mimo jiné i snížení rizika cukrovky. Přes veškeré výhody konzumace suroviny může být přechod z masa velmi náročný. Rozhodně je však z čeho vybírat. Na trhu je momentálně čím dál více veganských potravin. Některé zájemce však může odradit podoba přípravy z původních surovin. Sliny se vám rozhodně sbíhat nebudou…

Beztvará až gumová hmota se před zraky diváků dokumentu kanálu Channel 4 mění ve známé klasicky masové pokrmy. Při výrobě párků se používá chlorid vápenatý, který má vytvořit imitaci střívkového obalu. Chemikálie se používá i při posypu vozovek.

Dalším pokrmem, který zažívá boom, je „Tofurky“, neboli krocan z tofu. Vyrábí se v továrně v Oregonu v USA. Lidé si ho nejčastěji kupují na svátek Díkuvzdání. Pracovníci nejdříve vyrobí z tofu „masové“ těsto, které smíchají s vodou, řepkovým olejem a pikantním kořením. Vedle toho se vyrábí i speciální nádivka, kterou se pak produkt naplní.

Zaměstnanci musí výrobek nejdříve uvařit, pak zchladit a následně projet rentgenem kvůli kontrole. Po vypuštění dokumentu Washington Postu se na sociálních sítích strhla výživná diskuze. Spoustě lidem vadí fakt, že jsou náhražky takto zpracovány. Jiní zas tvrdí, že je to stále nic proti tomu, jak se se zvířaty zachází na jatkách a ve velkochovech.

Video  Slavní vegetariáni a vegani  - Videohub
Video se připravuje ...

 

 

 

 

 

 

 

krapotkin ( 27. prosince 2023 10:23 )

Co ty víš, co nacpávají do normálních uzenin. Byl jsem kdysi nabrigádě v Masokombinátě v Lounech. Od té doby jsem nevzal salám do pusy.

Celebrity-chachacha ( 27. prosince 2023 00:07 )

Vegan mají psychicky problém.
A vůbec, znáte někoho komu je 90 let a je vegan ?

Celebrity-chachacha ( 27. prosince 2023 00:05 )

A taky jak hvno chutná .

Lomikel ( 26. prosince 2023 23:27 )

kdysi za komančů, když nebylo čím krmit dobytek, tak chytré hlavy vymyslely siláž a později přikrmovat slepičími exkrementy z drůbežáren.
No a krávy to žraly, protože hlad je hlad.
Je jen otázkou času, než na nějakou podobnou stravu vhodnou pro lidi přijdou noví, progresivní vědátoři.
K tomu masivní propagandistická masáž u hlupáků zaručeně zapůsobí.

krapotkin ( 26. prosince 2023 20:01 )

To je divení. O tom už byl film Křidýlko nebo stehýnko, který si mohli lidi na různých TV stokách připomenout asi 3x před Vánocemi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání