Spokojenost zaměstnanců na prvním místě

Společnost LEGO Production s.r.o. letos už tradičně obhájila titul nejatraktivnějšího zaměstnavatele v Česku v oblasti výroby. Bezpečnost, srozumitelná komunikace a unikátní firemní kultura orientovaná na zaměstnance, to jsou podle nové ředitelky kladenské továrny klíčové faktory k úspěchu společnosti. „To, kdo jsme jako zaměstnavatel, totiž nejlépe reprezentuje každý jeden zaměstnanec. Věřím, že děláme vše proto, abychom byli nejlepším zaměstnavatelem v regionu,“ popisuje Michaela Horáková. Co je tedy na práci v kladenské továrně tak lákavého?

Kromě dnes už docela běžných benefitů jako týden dovolené navíc nebo příspěvek na důchodové spoření můžou zaměstnanci využít třeba masáže či posilovnu přímo v areálu továrny. „Jsme firma zaměřená na děti a uvědomujeme si, že je pro jejich zdravý vývoj důležité navázat správné vazby s rodiči. A snažíme se v tom rodiče podporovat. Každý novopečený tatínek si kromě státní otcovské může vybrat šest týdnů otcovské dovolené a dostává za to plný plat, v případě maminek je to 26 týdnů. Ale zároveň je jasné, že během života lidé zažívají i jiné fáze, kdy třeba vzniká potřeba pomoci i prarodičům nebo se postarat o někoho blízkého. Poskytujeme proto také zaměstnancům placené volno za tímto účelem. V neposlední řadě je to i linka finanční pomoci, na kterou se mohou kolegové obracet v případě, že se dostanou do potíží,“ opisuje Horáková benefity, které dle ní dodávají zaměstnancům jistotu, že se na zaměstnavatele můžou spolehnout.

Kladenská továrna LEGO®
Autor: LEGO Production s.r.o.

Hodnoty, práce a zábava  

Zaměstnanci LEGO stereotypem a nudou rozhodně netrpí ani u nás, ani jinde ve světě. „Považuji za něco velmi unikátního, že naše hodnoty jako hraní, zábava a péče jsou cítit úplně stejně v naší továrně v Mexiku jako v té v Kladně. Jasně to dokladují akce, které pro naše zaměstnance každý rok pořádáme,“ říká Horáková o atmosféře, kterou zažijete jedině ve společnosti LEGO. Ta totiž jednou ročně zavře všechny své továrny a kanceláře po celém světě a všichni zaměstnanci si jdou hrát. Podle Horákové je důležité si takovým způsobem připomínat hodnoty společnosti a poslání inspirovat stavitele zítřka.

Ale Play Day není zdaleka jediná zábava, kterou si zaměstnanci továrny na kostičky užijí. Pořád populárnější je také LEGO letní klub, ve kterém se tradičně každý rok zaměstnanci starají o děti svých kolegů. „Přijde mi to úžasné. Pomáháme tak jeden druhému, a ještě si při tom užijeme spoustu zábavy,“ zdůrazňuje význam této iniciativy Horáková a zmiňuje také celou řadu dalších benefitů vztahujících se třeba k životním nebo pracovním jubileím či událostem.

Michaela Horáková v kladenské továrně LEGO
Autor: LEGO Production s.r.o.

Chcete zažít hravou a přátelskou pracovní atmosféru pod vedením Michaely Horákové, a podílet se na výrobě nejpopulárnějších kostiček na světě? Třeba máme volnou pozici právě pro vás, podívat se můžete tady.