Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Podvodník se vydával za známého zpěváka: Obdivovatelku okradl o 50 tisíc korun!

Podvodník se vydával za známého zpěváka: Zmanipulovanou obdivovatelku okradl o 50 tisíc korun!
Podvodník se vydával za známého zpěváka: Zmanipulovanou obdivovatelku okradl o 50 tisíc korun!  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: hpe - 
25. listopadu 2023
13:36

Policie z Třince vyšetřuje obskurní podvod. Neznámý pachatel se vydával za mladého známého zpěváka a z nic netušící ženy vydoloval 50 tisíc korun. Údajně prý finance používal na produkci svých písniček. Poškozená vše nahlásila až po čase.

Vyznání lásky od oblíbeného interpreta by chtěl slyšet skoro každý. Jinak tomu nebylo ani v případě postarší ženy z Třince, kterou „známý“ zpěvák oslovil přes komunikační aplikaci. Podle policejní tiskové zprávy měl své oběti po určité době vyznat lásku. Pečlivě vybudovanou důvěru pak využil ve svůj prospěch. Zhruba po čtrnácti dnech dopisování poprosil ženu poprvé o peníze.

Namluvil jí, že je investuje do svých písniček. Naivní fanynka mu obnos tedy poslala a těšila se jeho pozornosti. Na účet v zahraničí mu časem poslala 50 tisíc korun! Sama však nebyla jakkoliv zámožná a musela si dokonce půjčit.

Podvodník měl pak údajně ženě zaslat balík, o kterém neměla ani tušení. Přesto byla upozorňována na to, aby zaplatila poplatek z celní správy. Pojala tedy podezření a vše nahlásila policii s tím, že neví s kým si vlastně celou tu dobu dopisuje. Místní oddělení zahájilo trestní řízení z přečinu podvodu. Momentálně probíhá vyšetřování.

V podobných případech policie ve zprávě dále radí: „Vždy se přesvědčte, s kým komunikujete a upřednostňujte osobní kontakt. Nenechte se zmást ani v případě, pokud jste „osloveni známou osobností“ z jakékoliv oblasti, politiky, kultury, sportu a podobně. Zvažte, proč právě Vás by si dotyčný, zpravidla dobře finančně zajištěný, vybral a oslovil o pomoc. Nenechte se nikdy oklamat líbeznými slovy ani srdceryvnými historkami o nouzi o peníze.“

Video  Nahrávka 3: Takto podvodníci lákali z důvěřivých lidí peníze pro nadaci.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Slovenka Boženka ( 26. listopadu 2023 12:46 )

Presne to sa mi stalo na soc.sieti, že sa mi začal prihovárať vraj "Pavol Habera".Aj by som sa bola namotala, ale začala som hľadať fotografie a bola som doma. Keď som mu napísala, prečo sa vydáva za niekoho, kým nie je, blokol ma a viac sa neozval. Potom to skúšal s menom "Štefan Margita".Poučená som komunikáciu stopla a napísala mu, čo si o podvodníkoch myslím.Nikdy by som takým peniaze neposlala...Na toho Haberu som reagovala preto,lebo nebohá neterka ho mala nesmierne rada a vlastne bol asi jediným potešením v jej živote.Zdalo sa mi to,ako podivná náhody, no ale budiž, pomyslela som si, ale overovala...

Eva Komárková ( 26. listopadu 2023 10:30 )

Panička si už koupila dvoudílné plavky a noc. Teď aby chodila sama k rybníku a nebo se opakovala doma na balkoně

Eva Komárková ( 26. listopadu 2023 10:29 )

Asi za Karla Gotta. Panička si myslela, že mistr fingoval smrt aby s ní mohl tajně být

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání