Nejprve naletěl na průhledný fígl muž, který nabídl k prodeji prostřednictvím inzertního portálu lednici s mrazákem. Údajný zájemce mu navrhl, že si u něj zboží vyzvedne kurýr přepravní společnosti.

„Následně zaslal poškozenému odkaz, kde měl vyplnit své údaje k osobnímu bankovnímu účtu s tím, že mu poté na účet dorazí platba za zboží,“ popsala policejní mluvří Michaela Raindlová. Peněz se ale po zadání všech údajů prodávající nedočkal. Naopak, podvodník mu z účtu odsál 25 tisíc korun.

„Bankéř“ na telefonu

Další v řadě podvedených byla žena, které se ozval telefonem údajný bankéř. Chtěl po nebožačce, aby zadala ve svém internetovém bankovnictví kód, který jí poslal.

Ženě na tom nepřišlo nic divného a hlas v telefonu poslechla. Pak už se nestačila divit.  Z úspor na účtu jí poté „zmizelo“ deset tisíc korun.

Bitcoinový účet

Nejhůře dopadl mladík, který uvěřil, že má kdesi bitcoinový účet. Když uslyšel, že mu na něm přibylo 200 tisíc korun a je nutné si je převést do banky, úplně ztratil obezřetnost. To už byl snadnou kořistí.

„Poškozený muž si podle instrukcí nainstaloval do notebooku program, do kterého poté zadal přístupové údaje k bankovnímu účtu,“ uvedla Raindlová. V zápětí už byl o 220 tisíc chudší. Drzé podvodníky teď hledají policisté.

VIDEO: Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí.

Video
Video se připravuje ...

Brněnští kriminalisté dopadli podvodníka, který přes internetové bazary okradl přes 200 lidí. Hynek Zdeněk