Vše začalo telefonátem neznámého muže, který se představil jako bankéř z oddělení rizik. Tvrdil ženě, že jí hrozí odcizení bankovní identity, a má si proto vzít úvěr ve výši 875 tisíc korun.

Ženě na tom nepřišlo nic divného a poslechla! „Dále ženu pomocí telefonních hovorů a mobilní aplikace přiměl, aby uvedenou částku vybrala a finanční hotovost postupně vložila do bitcoinmatu za účelem splacení úvěru,“ popsala policejní mluvčí Iva Vršecká.

Mlčela jak zařezaná

Důvěřivá tak nacpala do několika různých bitcoinmatů celou vypůjčenou částku. Myslela si, že se jedná o bankomat a bance tím vypůjčené peníze vrací. Nikomu z blízkých o tom neřekla ani slovo.

„Muž jí zdůrazňoval, že musí dodržet bankovní tajemství, kdy při jeho porušení hrozí pokuta až několik milionů korun. Dále, že o celé záležitosti nesmí hovořit ani se svou rodinou, jelikož z pokusu o odcizení její bankovní identity jsou podezřelí i její členové,“ popsala Vršecká.

Na schůzku nedorazil

Po poslední platbě si s údajným bankéřem sjednala i osobní schůzku na pobočce. Tam na něj ale čekala kupodivu marně.

„Poté, co se muž nedostavil na domluvené setkání, oznámila poškozená celou věc na policii,“ doplnila Vršecká. Po falešném bankéři tak pátrají policisté.

VIDEO: Pachatelé připravili podvodem ženu z Prahy o více než 50 tisíc.

Video
Video se připravuje ...

Pachatelé připravili podvodem ženu z Prahy o více než 50 tisíc. Policie České republiky