Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zoufalá seniorka bez peněz kradla jídlo: Strážníci za ní zaplatili, lidé jí teď chtějí pomoci

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
21. dubna 2022
18:25

Seniorka v Hradci Králové se dostala do finanční tísně a nezbývaly jí peníze na jídlo. Hrozná životní situace ji dohnala až ke krádeži. Strážníkům se k činu přiznala a uvedla, že se stará po invalidního syna a na potraviny jí nezbyly peníze. Policisté nakonec vše vyřešili domluvou.

O smutném případu informovali na svých stránkách městští policisté z Hradce Králové. Pracovník jedné z tamních prodejen jim oznámil, že zákaznice prošla přes pokladny bez zaplacení zboží. 

„Při vysvětlování se seniorka přiznala a sdělila, že zboží opravdu odcizit chtěla, protože má hlad,“ uvedla mluvčí hradeckých strážníků Simona Pacltová. Doplnila, že žena vysvětlila, že se ocitla ve finanční tísni. Finančně podporuje invalidního syna a půjčila peníze známé, která jí je ještě nevrátila. Na nákup potravin jí nezbyly peníze. 

„Celou dobu jednání plakala a činu litovala, ale jinou možnost prý neměla,“ dodala mluvčí. Policisté nakonec ženu propustili vzhledem k okolnostem a čistém trestnímu rejstříku pouze s domluvou. Navíc za ni nákup uhradili. 

Pod příspěvkem strážníků na sociální síti se ozvalo několik dobrých lidí, kteří se nabízí, že by paní v nouzi rádi pomohli.

Video  Kamera zachytila podezřelé z krádeže hasičské vybavení v Praze.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

oliiiii3 ( 22. dubna 2022 14:10 )

Tak to je hezký, ale zárovšn smuzný, stát se stará jen o Ukrajince a naše lidi můžou pochcípat, hnusná doba

Jirik-ta ( 21. dubna 2022 20:08 )

no tak, utečenci něco stojí a státu už asi nezbývá No a od 1.5.22 máme první splátku za energie v rublech

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání