Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svalnatý policista sbírá ceny: Jiří Petrášek je mistrem Evropy v naturální kulturistice

Autor: VaB - 
22. listopadu 2023
15:33

Policisté se mohou pyšnit dalším úspěšným policistou ve svých řadách. Je jím dopravák Jiří Petrášek, který slouží u celorepublikového útvaru a vyhrál cenu mistra Evropy v naturální kulturistice.

Prakticky denně nasazuje Jiří Petrášek z celorepublikového dopravního útvaru život a zajišťuje bezpečnost na silnicích, mimo svou pracovní dobu se ale věnuje neobvyklému koníčku. Naturální kulturistice.

V té se pohybuje už dlouhých šest let, během kterých nasbíral nespočet různých ocenění. Před dvěma lety se stal vítězem na Mistrovství Evropy, letos se stal dvojnásobným mistrem České republiky, vyhrál cenu na Slovensku a umístil se i v Itálii, což ho dovedlo až ke kariéře ve federaci ICN.

Před nedávnem ale své výsledky posunul o něco dál – stal se mistrem Evropy. Naturální kulturistika přitom není nic jednoduchého, jde o sportování a závodění bez používání dopingu. „Je to nejen výraz jeho sportovního ducha, ale také osobního přesvědčení o čistotě a férovosti ve sportu,“ popisuje svého kolegu mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Jiří Petrášek se teď připravuje na dalších rok, během kterého by rád zazářil na celosvětovém mistrovství. „Jeho příběh není jen inspirací pro kolegy v policejních řadách, ale pro všechny, kdo hledají motivaci v odvaze, disciplíně a nezdolné vůli dosáhnout vrcholu ve dvou odlišných, ale nesmírně náročných oblastech života,“ dodává Rubášová.

Video  Muže v Kyjích někdo pobodal. Na následky brutálního útoku zemřel.  - Václav Burian
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání