Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Máma zemřela po běžném kosmetickém zákroku: Zabila ji slovenská lékařka?!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock)
Autor: rc - 
22. listopadu 2023
15:30

Osmadvacetiletá Rakušanka toužila po větších a plnějších rtech. Rozhodla se proto pro aplikaci kyseliny hyaluronové. Na sociální síti Instagram ji zaujal inzerát od slovenské lékařky, která injekci nabízela za zhruba 4 411 Kč. Ovšem po aplikaci trpěla ukrutnými bolestmi hlavy. Čtrnáct dní po kosmetickém zákroku zemřela.

Rakouskem otřásl případ osmadvacetileté maminky z Vídně, která se měla svěřit do rukou Slovenky, jež se na sociální síti Instagram vydávala za lékařku. Za zhruba 4 400 Kč nabízela zvětšení rtů aplikací injekce s kyselinou hyaluronovou.

Rakušance se nabídka líbila a 6. října letošního roku zákrok podstoupila. Ovšem jak uvádí server Vienna.at, po zákroku začala mít zdravotní problémy. Trpěla extrémními bolestmi hlavy, a tak se vydala na kliniku Floridsdorf, kde jí dali léky proti bolesti a propustili ji domů. Problémy ale přetrvávaly.

Deník Blick uvádí, že jí znecitlivěly ruce a nohy. Vydala se proto do nemocnice v Donaustadtu, kde Rakušance předepsali antibiotika. Do nemocnice ji doprovázel manžel a matka, kteří prý prosili, ať ženu hospitalizují. Měla zduřelé lymfatické uzliny, což vypovídalo o infekci. „Vy jste tady doktor, nebo já?“ měl se údajně ohradit ošetřující lékař. Nešťastnici hospitalizovali až na čtvrtý pokus. Bylo již pozdě. V nemocnici zemřela.

Vdovec si najal právníka a hodlá žalovat nemocnici o odškodné, náklady na pohřeb a výživné. Podle něj se jednalo o nedbalost lékaře. „Je naprosto nepochopitelné, proč nebyla okamžitě přijata do nemocnice,“ řekl pro server Nauch.ch právník rodiny. Nemocnice se hájí tím, že žena utrpěla „extrémně vzácnou autoimunologickou reakci", kterou podle nemocnice prokázala pitva. 

Ředitel nemocnice v Donaustadtu Lothar Mayerhoref navíc uvedl, že poté, co žena navštívila nemocnici potřetí, nabídli jí léky a hospitalizaci, ale odmítla. „Počtvrté bylo konečně jasné, že musí být přijata,“ dodal lékař na tiskové konferenci. Lékaři prý dělali vše, co bylo v jejich silách. „Bylo však zasaženo tolik oblastí a systémů, že jsme jí nemohli pomoci,“ uvedla primářka neurologie Regina Katzenschlagerová.

Video  Sexbomba Mottlová přiznala plastiky! Kolik jich má?  - Markéta Reinischová
Video se připravuje ...

Moly28 ( 22. listopadu 2023 21:55 )

Takže za smrt může lékařka ze Slovenska nebo lékař z Rakouska???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání