Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Holčička (5) trpěla planými neštovicemi: Lékaři jí pak v těle objevili masožravou bakterii!

Autor: pma - 
16. listopadu 2023
10:21

Na hraně mezi životem a smrtí se ocitla pětiletá Reigna Passeyová z Velké Británie. Její zdravotní stav se začal zhoršovat po prodělání planých neštovic. Když rodiče vzali dceru do nemocnice, dozvěděli se šokující diagnózu. Jejich malá holčička měla v těle vzácnou a smrtelnou chorobu - nekrotizující fasciitidu!

Velmi nepříjemný zážitek čekal před nedávnem na Leannu Passeyovou, maminku pětileté Reigny. U její dcerky se totiž objevily plané neštovice. Postupem času se dívčin zdravotní stav začal zhoršovat. Leanna si všimla, že její dcerka má málo energie, zvyšuje se jí teplota a kolem neštovic se jí tvoří červené kroužky. Došlo jí, že by to mohly být příznaky bakteriální nákazy streptokok a vzala dceru do nemocnice.

Tam ale lékaři rodiče „odbili“ receptem na antibiotika. Matka i přesto měla špatné tušení. Dceru vzala pro jistotu do jiné nemocnice. Po cestě se dívčin stav ještě zhoršil. „Hrozně křičela a najednou tam ležela téměř bez života. Zvedla jsem ji, odnesla ji ke dveřím ambulance a volala: ‚Někdo musí vyšetřit mou dceru, mám pocit, že umírá´,“ popisovala maminka pro deník Mirror. Holčička začala navíc trpět halucinacemi a lékaři začali tentokrát okamžitě jednat.

Doktoři zjistili, že holčička má v těle nekrotizující fasciitidu. Tato bakteriální infekce postihuje tkáň pod kůží a často vede i k jejímu poranění. I proto se jí často přezdívá „masožravý virus“. 

Dívenka musela okamžitě podstoupit čtyřhodinovou operaci. Při té jí museli lékaři udělat velký řez do boku, aby odstranili část infikovaného masa, po čemž holčičce zůstala na těle obrovská jizva. Po zákroku zůstala malá bojovnice ještě několik týdnů v nemocnici.

V současné chvíli podle rodiny pětiletá hrdinka nabírá sil. „Budeme se muset opakovaně vracet k lékařům a Reigna budu mít zřejmě dlouhodobé následky, ale je jí mnohem lépe,“ nechala se slyšet matka Leanna.

Video  Legionella. Co to je, jaké má příznaky a jak se léčí?  - Videohub
Video se připravuje ...

horalka ( 18. listopadu 2023 08:34 )

Napsat ve větě ,, lékaři rodiče odbili " , takovou hrubku, tak to opravdu síla. Jak může někdo s totální neznalosti gramatiky něco veřejně prezentovat.

XYZ3 ( 16. listopadu 2023 17:57 )

Masožravý virus neznám,bakterie způsobuje nekrotizující fasciitidu... ten článek se vám nevydařil ani gramaticky ani obsahově

XYZ3 ( 16. listopadu 2023 12:34 )

Odbyli.

Zobrazit celou diskusi