Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Žena v Hradci Králové napadla partnera sekáčkem na maso: Hrozí jí 12 let za mřížemi

Autor: ČTK - 
11. listopadu 2023
13:21

Pětapadesátiletá žena sekáčkem na maso v bytě panelového domu v Hradci Králové napadla a zranila o čtyři roky mladšího partnera. Byl převezen do nemocnice. Policie ženu obvinila z pokusu o těžké ublížení na zdraví, v případě prokázání viny a odsouzení jí hrozí pět až 12 let vězení, informovala na webu policie. Incident se stal ve středu. Útoku předcházela hádka.

„Žena v útoku přestala až po příjezdu policistů. Muži způsobila několik sečně řezných ran, se kterými musel být převezen do nemocnice na ošetření,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Policisté ženu v bytě zadrželi a podrobili dechové zkoušce, v dechu měla 0,6 promile alkoholu. „Muž nadýchal o jednu desetinu více,“ uvedla Kormošová.

Obviněná žena byla v minulosti jednou odsouzena za těžké ublížení na zdraví a jednou za pokus o vraždu, za který dostala sedm let vězení. V červnu 2021 byla z vězení propuštěna.

Soud ji v souvislosti se středečním útokem poslal do vazby. Podle policie je obava, že by mohla v trestné činnosti pokračovat, že uprchne či se bude skrývat.

Video  Skupina několika mužů v Liberci napadla řidiče taxi. Zbitý skončil v nemocnici.   - Policie ČR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání