Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie obvinila muže z Jesenicka z dlouhodobého týrání družky: Hrozí mu až 8 let vězení

Manželku týral několik let: Policie obvinila muže z Jesenicka. Hrozí mu až 8 let vězení
Manželku týral několik let: Policie obvinila muže z Jesenicka. Hrozí mu až 8 let vězení  (Autor: istock.cz)
Autor: hpe - 
10. listopadu 2023
15:51

Hrubián (42) z Jesenicka je ve vazbě. Kriminalisté ho obvinily ze spáchání zločinu týraní osoby žijící ve společné domácnosti, ohrožování výchovy dítěte a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pokud soud prokáže jeho vinu, hrozí mu v krajním případě až osm let za mřížemi.

Podle zjištění policistů měl obviněný nejméně mezi roky 2008 až 2020 ve svém bydlišti pod vlivem alkoholu vulgárně napadat svou starší družku. Slovně útočit měl i na její rodiče, kteří s nimi domácnost sdíleli. Tyran dle tvrzení kriminalistů matku poškozené napadl i fyzicky. Násilnosti se nevyhnuly ani jeho manželce, facky, rány pěstí do obličeje a dalších částí těla. V jednom z incidentů údajně muž kopal ženu do břicha, nohou a oblasti zad.

„K eskalaci agresivního chování muže mělo dojít po smrti manželčiných rodičů a po přestěhování se do jiného bytu, které proběhlo v roce 2020. Téměř každodenně měl svoji ženu pod vlivem alkoholu častovat nevybíravými výrazy, navíc za přítomnosti jejich společných dětí. Ani fyzické násilí nebralo konce. Manželku měl s různou četností a intenzitou napadat a to tak, že ji měl bít po celém těle a škrtit ji,“ uvedla v policejní zprávě mluvčí  Petra Vaňharová.

Naposledy mělo dojít ke dvěma útokům během letošního léta. Podle kriminalistů násilník ženu vystavil fyzickému i slovnímu napadání. Pomocí výhrůžek jí zakazoval chodit ven, stýkat se s blízkými.  

„Z důvodu neúnosnosti celé situace a s obavou o své děti, zdraví a život se žena začátkem listopadu obrátila na policisty. Ti na základě zjištěných skutečností využili svého oprávnění a agresora ze společného obydlí vykázali. Povinnosti plynoucí z institutu vykázání měl však porušit, manželku se měl v místě bydliště opakovaně pokoušet kontaktovat a opět ji měl slovně napadat,“ stojí dále ve zprávě.

Trestní stíhání obviněného, který byl v minulost již opakovaně soudně trestaný převážně za násilnou a majetkovou trestnou činnost, probíhá vazebně. V případě prokázání viny a odsouzení mu v krajním případě hrozí až osm let za mřížemi.

Video  Rozhovor s bratrem zavražděné Martiny (†40).  - TV JOJ
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání